La receta de un budín de pan fácil, que evoca un brunch perfecto, es una excelente prueba de que se puede preparar un delicioso postre con pan viejo que desaparecerá de los platos en un instante.
Naslednjič, ko v shrambi odkrijemo pozabljeno štruco kruha, je nikar ne zavrzimo, ampak se spomnimo na odličen recept za enostaven kruhov puding, que es perfecto para popoln brunch. Z receptom se lahko tudi malo poigramo, saj mu lahko dodamo sveže ali suho sadje, kombinacijo dišečih začimb (kardamom, cimet, piment, muškatni orešček, …), lahko pa se odločimo tudi za slastne čokoladne koščke.
Recept za enostaven kruhov puding:
Ingredientes:
- 2 tazas de leche
- 2 cucharadas de mantequilla
- 1 žličko vanilijevega ekstrakta
- 1/3 taza de azúcar
- pizca de sal
- ½ štruce belega kruha, narezane na kocke
- 2 huevos
Navodila za pripravo kruhovega pudinga:
Pečico segrejemo na 180 grados. V manjši kozici segrejemo mleko, maslo, vanilijo, sladkor in sol. Kuhamo, dokler se maslo ne stopi. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Medtem namastimo pekač in ga napolnimo s kruhovimi kockami. Jajci stepemo in ju dodamo k ohlajeni mlečni mešanici, s katero nato prelijemo kruh.
Pečemo 30 do 45 minut in postrežemo še toplo. Dober tek!