fbpx

Receta para anotar: bolsitas esponjosas de panqueques de Nutella

Mislite, da obstajajo zgolj palačinke, kot jih poznamo v Sloveniji? Motili ste se, zanje obstaja kopica receptov in poimenovanj – v obliki Nutellinih žepkov pa bodo postale vaša najljubša sladka pregreha.

Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).

Nutellini žepki po ''dansko''.
Nutellini žepki po ”dansko”

Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse Resoluciones de Año Nuevo. Priprava na lastno odgovornost!

Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:

  • 130 gramov bele moke (tip 500)
  • 1/4 cucharadita de sal
  • 1/2 cucharada de polvo para hornear
  • 1 1/2 žličke sladkorja
  • 250ml de leche
  • 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
  • 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
  • Nutella
  • sprej za kuhanje (po želji)

Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello:

Galerija – tradicionalne danske palačinke imajo lahko različne nadeve:

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.