¿Quién no ama los panqueques? ¿Qué pasa si la próxima vez los recompensamos un poco y hacemos un gran pastel con ellos? Sí, eso también es posible. Prueba de ello es esta deliciosa tarta de tortitas de fresa, que prepararás en un abrir y cerrar de ojos.
Jagodna torta iz palačink je preprosta za pripravo, okus pa je seveda božanski. Če še ne veste, kako bi lahko porabili res zrele banane, potem boste s to sladico ubili dve muhi na en mah: ne samo, da boste porabili te banane, tudi tortico boste imeli. Zdaj pa si hitro zavežite predpasnik in pripravite današnjo sladico.
Sestavine za jagodno torto iz palačink:
- 4 huevos grandes
- 840ml de leche
- 80 ml de aceite
- 2 cucharaditas de vainilla
- 3 plátanos muy maduros
- 100 g de azúcar
- media cucharadita de sal
- 250 gramos de harina
- media cucharadita de mantequilla
- 10 fresas
- 300ml de nata
- 2 cucharadas de azúcar en polvo
Priprava jagodne torte iz palačink:
V multipraktiku ali mešalniku zmešajte jajca, mleko, olje, vaniljo, banane, sol in moko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko testo.
V srednje veliki ponvi na srednji vročini stopite maslo in ga razmažite po celotnem dnu ponve. Specite palačinke.
V multipraktiku ali mešalniku zmiksajte jagode, da dobite gladki pire. Pire prelijte skozi sito, da tako odstranite semena in morebitne kepe. Dajte na hladno za 15 minut. V večji skledi stepite smetano s sladkorjem v prahu. Dodajte polovico jagodnega pireja in premešajte. Dodajte še preostali del pireja in ga s kuhalnico nežno vmešajte.
Nekaj jagodne kreme razmažite po krožniku in dajte nanjo prvo palačinko ter jo premažite s kremo. Enako naredite s preostalimi palačinkami, sestavljanje končajte s kremo. Za okras na torto položite nekaj rezin jagod. Pa dober tek!
Preparación jagodne torte iz palačink si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku: