Si estamos cansados de la aburrida ensalada verde con siempre el mismo aderezo, leamos algunas ideas frescas para elegir una alternativa más sabrosa a la escarola de todos los días y probemos una receta de un delicioso aderezo para ensalada hecho con jugosas aceitunas, que nos llevará a una verdadera experiencia culinaria.
Solata je osvežilna in predvsem lahka jed, ki je lahko zdrava in okusna alternativa običajno nezdravim različicam našega vsakodnevnega kosila. Pripravimo jo lahko iz sestavin, ki jih imamo doma, lahko pa se odločimo za pripravo prave mojstrovine. Dodajmo ji po poletju dišeče morske sadeže, posežimo po hrustljavo zapečenemu piščancu ali pa se odločimo za hranljivo in nasitno osnovo iz ajdove kaše. Še posebej bo solata zasijala začinjena s polivko iz sočnih oliv, slanih sardelinih filetov in pikantne dijonske gorčice, ki bo naše brbončice popeljala v nebesa.
Izbirajmo med štirimi zdravimi in okusnimi solatami ter preizkusimo recept za solatno polivko, ki iz še tako dolgočasne solate pričara pravo kulinarično poslastico.
- Sočna solata iz ajdove kaše
- Solata z lososom, ki izboljša naše razpoloženje
- Delicioso pulpo en una ensalada que evoca el verano
- Prijetno hrustljava solata iz svežih kumar in kus kusa
- Solatna polivka s sočnimi olivami in dijonsko gorčico
Ingredientes:
• 1 dl olivnega olja
• 4 žlice vinskega kisa
• 10 dobro sesekljanih oliv
• 10 dobro sesekljanih kaper
• 2 sardelina fileta
• 1 žlica dijonske gorčice
• ščepec soli
• ščepec popra
• dobro sesekljan strok svežega česna
Preparación:
Sardelina fileta odcedimo in tako kot olive, kapre in česen dobro sesekljamo. Vse sestavine stresemo in vlijemo v kozarec za vlaganje, zapremo ter dobro pretresemo. Dobljeni koktejl prelijemo po solati in uživamo. Polivka je odlična v kombinaciji z vsemi vrstami listnate solate, dobro pa se poda tudi k leči, fižolu in solatam iz kuhanih žit.