¿Evitas el pan porque lo comes? ¿Y si te contamos que existe una versión saludable de pan que puedes disfrutar sin remordimientos de conciencia? Te presentamos una receta de pan paleo, pan que no contiene harina ni gluten y tiene un bajo contenido en hidratos de carbono.
Pazite na vnos ogljikovih hidratov? Paleo kruh je zdrava alternativa klasičnemu kruhu, ki praktično ne vsebuje ogljikovih hidratov, a pa okusnosti prav nič ne zaostaja za tistim iz tradicionalnih sestavin.
LEE MAS: Receta: pan para adelgazar
Paleo kruh ne vsebuje glutena, in ko ga boste enkrat pokusili, boste ugotovili, da za dober kruh nista nujno potrebna moka in kvas.
Recept za paleo kruh:
Sestavine za paleo kruh:
- 5 huevos
- 100 g mandljev (lahko mletih)
- 100 g orehov (lahko mletih)
- 100 g bučnih semen
- 100 g lanenega semena
- 80 g sončničnega semena
- 80 g sezama
- žlica konopljinega olja (lahko tudi lanenega ali olivnega)
- 50 g posušenega maka
- una cucharadita de sal
Postopek priprave paleo kruha:
Pečico damo greti na 160 stopinj Celzija. Med segrevanjem vse suhe sestavine (orehi, mak, semena, mandlji …) združimo v posodi, dodamo sol in dobro premešamo. Dodamo jajca in konopljino olje, še enkrat temeljito premešamo, nato pa maso prestavimo v podolgovat pekač, obložen s papirjem za peko. Položimo v pečico in pečemo od 60 do 65 minut. Pa dober tek!