Con las próximas vacaciones, nos gusta mimarnos un poco por la noche y pasar tiempo con nuestros seres queridos. Por eso, comparto contigo algunos snacks y recetas originales, inusuales y al mismo tiempo saludables para amenizar estas agradables veladas.
Čips iz ohrovta, rdeče pese, korenčka in popečenih bučk z veganskim sirom in začimbami
Ohrovt narežemo na manjše lističe želene velikosti, jih operemo in dobro posušimo (najlažje v sušilcu za solate). Nato narežemo ali naribamo še rdečo peso na zelo tanke rezine. V večji skledi lističe ohrovta ter rezine rdeče pese zmešamo z olivnim oljem, himalajsko soljo in čilijem z morsko soljo. Po želji dodamo še druge začimbe kot so bazilika, rožmarin in origano.
Bučke narežemo na rezine želene velikosti in jih začinimo z rožmarinom, himalajsko soljo in grobo mletim poprom.
Vso zelenjavo razporedimo na pekaču, obloženim s peki papirjem. Na en del zelenjave naribamo sir (predlagam veganski sir ali kozji sir). Na drug del zelenjave, pa po vrhu razporedimo še olupljeno in na dolge trakove naribano korenje. Nato zelenjavo zapečemo v pečici segreti na 200 °C do hrustljavega (pb. 15 min).
Pirine spirale s semeni in rožmarinom
Ingredientes:
- 1 taza de avena
- 1 skodelica polnozrnate pirine moke
- 5-7 žlic semen – sončničnih, sezamovih, lanenih (po želji tudi drugih)
- pol šalice vode
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- žlička soli in poper po okusu
- 1-2 žlici svežega ali mletega rožmarina
- 3/4 žličke pecilnega praška z vinskim kamnom
Preparación:
Calentar el horno a 180 °C.
Ovsene kosmiče in semena najprej popečemo v pečici (na peki papirju v pekaču) do zlatorjave barve (nekaj minut).
Vmes kar takoj v blenderju ali v večji skledi pripravimo moko in ostale suhe sestavine, ki jim dodamo popečene kosmiče in semena.
Vse skupaj premešamo.
Pripravljeni masi dodamo vodo z oljem in ugnetemo testo. Vodo dodajamo počasi, ne vso naenkrat, tako da masa ne bo preveč lepljiva.
Testo razvaljamo na tanko in ga narežemo na dolge palčke, ki jih po želji zvijemo še v spirale. Le-te spečemo v pečici na 180 °C pb. 15-25 min do zlatorjave barve.
Zelenjavni narezek z repo, rdečo peso, bučnimi semeni in bučnim oljem
Svežo rdečo peso in repo narežemo na tanjše rezine, le-te začinimo s himalajsko soljo, bučnimi semeni ter bučnim oljem.
Ti zdravi recepti in zanimive dobrote vas in vaših najdražjih zagotovo ne bodo razočarale! Za še več zanimivih idej pa obiščite moj blog na www.savnabreza.com
Más información:
savnabreza.com