Echa un vistazo a nuestra receta de la mejor dona de Mardi Gras con mermelada de albaricoque casera, porque Mardi Gras simplemente no es Mardi Gras sin un postre esponjoso que se sirve mejor caliente.
Ker mora biti pust masten okrog ust, si v pustnem obdobju privoščimo vsaj en slasten krof in z njimi razveselimo tudi maškare, ki v pustnem obdobju potrkajo na naša vrata.
Recept za pustne krofe z domačo marelično marmelado
Sestavine za pustni krofi:
- 1 kg de harina picada
- 70 g de levadura fresca
- 120 g de mantequilla mixta espumosa
- 7 yemas de huevo
- 50 ml de leche tibia
- 40 g de azúcar
- 3 cucharadas de ron
- 1 bolsa de azúcar de vainilla
- ½ cucharada de jugo de limón
- ½ cucharadita de sal
- petróleo
- mermelada de albaricoque
- azúcar en polvo
LEE MAS: Receta: soufflé de chocolate
Postopek za pustni krofi:
Za najboljši rezultat se priprave krofov lotimo v toplem prostoru brez prepiha. Dobro je tudi, da v naprej na sobno temperaturo ogrejemo vse kuharske pripomočke in potrebne sestavine.
Moko stresemo v skledo in jo segrejemo v ogreti pečici. Nato v ogreto moko naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, prilijemo malo toplega mleka in dodamo žlico sladkorja. Skledo pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati približno 15 minut.
Coloque las yemas de huevo, el azúcar restante, el azúcar de vainilla, la sal, el jugo de limón y el ron en un tazón pequeño. Mezclar todos los ingredientes en una mezcla suave.
Vzhajanemu kvascu dodamo zmehčano maslo, stepene rumenjake in še malo toplega mleka ter počasi zmešamo. Pri tem je najbolje uporabiti električni mešalnik s spiralnimi metlicami. Med mešanjem postopoma dodajamo še preostalo mleko. Mešamo toliko časa, da dobimo voljno testo. Iz testa oblikujemo hlebček, posujemo z moko, pokrijemo z ogreto krpo in pustimo vzhajati vsaj 40 minut. Iz vzhajanega testa z rokami obikujemo kroglice ali pa testo razvaljamo na pomokani površini in s pomočjo kozarca izrežemo manjše kroge. Te položimo na pomokano desko in jih čez nekaj minut obrnemo. Olje pristavimo in segrejemo na približno 170 stopinj. Olje bo dovolj ogreto, ko se ob kuhalnici pojavijo mehurčki. Med cvrenjem pazimo, da olje ni prevroče. Krofe previdno dvignemo in položimo v olje. Med pečenjem posodo pokrijemo s pokrovom. Pustimo, da se zlato zapečejo, nato jih obrnemo in počakamo, da se zapečejo še iz druge strani. Tokrat posode ne pokrivamo s pokrovko. Ocvrte krofe položimo na papirnate brisačke, da se odcedijo. Še mlačne napolnimo z marelično marmelado, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.