La ensalada de primavera hace felices a todos. Aporta frescura al plato y despierta las papilas gustativas con su sabor original. Esta vez jugamos un poco con la creatividad.
Se je to pomlad na vašem krožniku že znašla spomladanska solata? Spodnjemu načrtu lahko dodate tudi katero drugo spomladansko zelenjavo. Popečeni šparglji o rábanos so dober dodatek. Mmm … omamnega okusa je, pokusite.
LEE MAS: Receta: sopa de ortiga simple
Receta: ensalada de primavera
Sestavine za spomladansko solato:
- 1 radič
- 1/2 glave zelene solate
- 1 skodelica mladega brokolija
- 1 vložena rdeča pesa
- 1 cucharada de aceite de oliva
- cebollín
- listi mete
- sal marina
- pimienta negra recién molida
Sestavine za solatni preliv:
- 1 papa
- 1/4 olupljene čebule
- 1 1/2 stroka česna
- 5 cucharadas de aceite de oliva
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička gorčice
- sveža zelišča
- 1/2 žličke morske soli
- pimienta negra recién molida
Priprava spomladanske solate s piščancem:
Olupljen krompir, narezan na manjše kose, čebulo in česen položite v lonec s soljeno hladno vodo. Pristavite na ogenj in kuhajte približno 20 minut. Nato kuhane sestavine odcedite. Odlijte 150 ml vode, v kateri ste kuhali krompir, čebulo in česen, saj jo boste potrebovali pri nadaljnji pripravi jedi.
V sekljalnik dajte krompir, čebulo, česen, prihranjeno vodo, olje, gorčico, balzamični kis in sveža zelišča. Dobro premešajte do te mere, da dobite tekočo zmes. Solite in poprajte po okusu. Tako, preliv je pripravljen.
Radič in solatne liste očistite. Sesekljajte drobnjak. Brokoli operite in ga natrgajte na koščke.
Solatne lističe, zelenjavo in zelišča prelijete s prelivom. Potrosite z zelišči. Na vrh se lepo podajo tudi poširana jajčka. Pa dober tek!