La pasta primaveral con gambas, tomates y espinacas es todo lo que apetece en las agradables tardes primaverales. Prueba una receta colorida, sabrosa y fragante que excita todos los sentidos...
Recept za spomladanske testenine s kozicami, paradižnikom in špinačo predstavlja enostaven način, kako le z nekaj truda pričarati barvit obrok, ki je prava paša za oči. Da o omamnem vonju in dražljivem okusu sploh ne govorimo…
Recept za spomladanske testenine s kozicami, paradižnikom in špinačo:
Ingredientes:
- 450 g svežih (odmrznjenih) kozic
- 5 zariplih paradižnikov
- 1 skodelica kuhane špinače
- 5 nasekljanih strokov česna
- 4 cucharaditas de mantequilla
- 1 cucharada de aceite de oliva
- ¼ majhne limone
- sal
- rdeč poper
- 1 žlička rdeče paprike
- 300 g de pasta
- ½ skodelice naribanega parmezana
Instrucciones de preparación:
V ponvi raztopimo maslo in mu primešamo olivno olje. Na zmesi popečemo sveže kozice in česen. Premešamo, začinimo s papriko in soljo ter pustimo, da kozice dobijo lepo rožnato barvo. Nato jim dodamo nasekljane sveže paradižnike in kuhano špinačo. Premešamo in pustimo na zmanjšanem ognju. Medtem po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Odcejene in ohlajene testenine vržemo v ponev, pokapamo s svežim limoninim sokom in začinimo s soljo in rdečim poprom. Počakamo, da se sestavine dobro prekuhajo (ne preveč) in postrežemo s sveže naribanim parmezanom. Dober tek!