Essena O’Neill: čustvena izpoved zvezdnice družbenih omrežij, ki je imela dovolj lažnega življenja!

Essena O’Neill se je odpovedala ''sanjskemu'' življenju zvezdnice druženih omrežij.

Sem dekle, ki je imelo vse … Ne znam pojasniti, kako lepše je življenje brez družbenih omrežij, brez primerjanja z drugimi, brez štetja všečkov, sledilcev ... To so besede Essene O'Neill, 18-letne zvezdnice in (bivše) zasvojenke z družbenimi omrežji, ki je z zasvojenostjo tudi mastno služila. A ves denar in skoraj milijon sledilcev na Instagramu, Twitterju, YouTubu … so jo naredili prazno. V očeh številnih je živela sanjsko življenje, sama pa pravi, da se še nikoli ni počutila tako grozno. Video, ki ti bo na široko odprl oči!

Essena O’Neill je 18-letna Avstralka, ki je imela precej boljše ”počitniško delo” kot večina izmed nas. A življenje in odraščanje z družbenimi omrežji ter gore denarja so jo pustili le z občutkom praznine. Pomagale niso ne pogodbe s priznanimi znamkami (obleke, kozmetični izdelki) ne sanjski fant.

Essena O’Neill je potožila, da si ni mogla privoščiti resničnega življenja.
Essena O’Neill je potožila, da si ni mogla privoščiti resničnega življenja.

Čez noč je prerezala popkovino in se nehala pojavljati na družbenih omrežjih, s katerimi je bila vsa ta leta zasvojena kot od cigarete verižni kadilec. Kot je priznala, se sploh ni zavedala, da je bila večji del svojih najstniških let zasvojena z družbenimi omrežji, družbenim statusom, telesnim videzom, iskanjem odobravanja … V 17 minut dolgem videu je izlila vsa svoja čustva, ves svoj gnev, in odkrito priznala vse svoje zmote; kako je samopodobo gradila le na zunanjem videzu in več kot 50 ur tedensko preživela na družbenih omrežjih, kjer je v všečkih in komentarjih iskala samopotrditev. A kot pravi, družbena omrežja niso odraz resničnosti. Dobro jutro, Essen! Zdaj se počuti svobodno kot še nikoli in mladim sporoča, da se bodo videli povsem v novi luči, ko se bodo enkrat nehali primerjati z drugimi.

PREBERITE ŠE: Dekle s sanjsko službo – potuje po svetu in išče najlepše kraje za zaljubljene

https://youtu.be/Xe1Qyks8QEM
Essena O’Neill pa zdaj, ko ji je počil film, ne bo stala križem rok in se preprosto umaknila v zasebnost, saj gre z vsemi topovi nad družbena omrežja, da skozi isto kalvarijo ne bi bilo treba tudi drugim mladim dekletom. Zato se ne umika povsem z oči javnosti, s spletno stranjo Let’s be game changers se namreč želi zoperstaviti, kot sama pravi, kultu družbenih omrežij. Spletna stran naj bi bila posvečena temam, kot so podnebne spremembe in enakost med spoloma, ter naj bi odvrnila pozornost od družbenih omrežij in pasti, ki jih ta prinašajo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!