fbpx
Foto: Venice Simplon Orient Express

Evropske prestolnice, ki jih lahko obiščemo z legendarnim vlakom Orient Express

Zagotovo se vsi strinjamo, da je Orient Express najslavnejši vlak na svetu. V svojih zlatih časih, v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja je potnike prevažal iz Pariza pa vse do Istanbula. Danes pa je sinonim za razkošna popotovanja za tiste, ki si to lahko privoščijo.

Legendarni vlak Orient Express se je pojavil v številnih literarnih in filmskih delih, še posebej pa je zaslovel v romanu Agathe Christie “Umor na Orient Expressu”. Letos so na seznam destinacij, kamor vozi, dodali nekaj evropskih mest in tako nam je duh art deco glamurja in elegance zlate dobe železnice postal dostopnejši.

Po Evropi z najslavnejšim vlakom na svetu

Orient Express je že dolgo nazaj osvojil srca svetovnih popotnikov. V preteklem letu, ko vlak ni obratoval po načrtih, so tako pripravili nave vznemirljive destinacije, ki bodo potnikom približale Evropo. Luksuzni in popolnoma restavrirani vlak ima sedaj v ponudbi 5 novih mest, v katerih se ustavi – Rim, Firence, Ženeva, Bruselj in Amsterdam.

Z vračanjem na svoje stare poti iz preteklosti, se vlak odpravlja v Rim, nato gre v Firence in naprej mimo italijanskih jezer in švicarskih gora vse do Francije oziroma Pariza. Gre za nočno vožnjo, v ceno pa je vključena večerja. Potniki lahko v sklopu potovanja med Firencami in Parizom izkoristijo tudi ponudbo nastanitve v vili San Michele v Firencah ali vili Castello di Casole v Toskani. Pot od Ženeve do Benetk bo potekala skozi znameniti prelaz Brenner, gorski prelaz skozi Alpe, tako da bodo popotniki lahko uživali v čudovitem razgledu. Nato gre skozi romantično Verono in s ciljem v Benetkah.

Luksuzni apartmaji na Orient Expressu

Poleg novih destinacij ima Orient Express tudi tri nove apartmaje, poimenovana po mestih na poti – Dunaj, Praga in Budimpešta. Zasnova vsakega stanovanja je navdihnjena z edinstvenimi značilnostmi vsakega mesta. Za praško stanovanje so značilni kostanjevi in ​​zlati odtenki ter mozaiki, ki jih navdihujejo kubisti. Dunajsko stanovanje z zlatimi in smaragdno zelenimi barvami ter klasičnim dizajnom z romantičnimi detajli odseva “cesarsko naravo” avstrijske prestolnice. Zadnji apartma, tisti, ki ga navdihuje Budimpešta, je navdihnjen z gotsko in osmansko arhitekturo.

Orient Express po Evropi vozi od marca do novembra, enkrat letno pa potuje v Istanbul. Zaradi pandemije se destinacije in vožje lahko spreminjajo, zato za natančenjše informacije obiščite uradno spletno stran vlaka.

Dodatne Informacije

belmond.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!