fbpx

4 reseptiä kotitekoisiin aamiaisvaloihin, jotka saavat sinut hyvälle tuulelle

On päiviä, jolloin pystymme hädin tuskin nousemaan sängystä ja ajatus siitä, että meidän on vielä valmistettava terveellinen aamiainen, on yksinkertaisesti musertava. Varsinkin helleaallon aikana, kun uunin tai keittotason käynnistäminen on luultavasti viimeinen asia, jonka haluamme tehdä. Mikset valmista aamiaiseksi kotitekoisia valoja, jotka voivat olla yhtä terveellisiä? Olemme laatineet 4 kotitekoisten valojen reseptiä, jotka saavat sinut hyvälle tuulelle aamulla.

Lučka za zajtrk? Zakaj pa ne. Tukaj so 4 recepti za domače lučke za zajtrk, ki vam bodo polepšale dan.

Lučke iz zelenega smutija

Lučke iz zelenega smutija
Lučke iz zelenega smutija

Ainesosat:

  • 236 ml mleka ali druge alterantive
  • 30 g sveže špinače
  • 7 g peteršilja
  • 1 banaani
  • 2 kiiviä
  • 30 ml medu
  • 1 žlica naribanega svežega ingverja

Valmistautuminen:
V blenderju zmešajte mleko, špinačo in peteršilj, da dobite gladko maso. Dodajte banano, 1 kivi, med in ingver. Ponovno mešajte do gladke mase in po potrebi dodajte med. Kivi olupite in narežite na rezine, saj boste eno ali dve dodali v vsako lučko. Zeleni smuti nalijte v kalupe za lučke, dodajte kivi in zamrznite za vsaj 6 ur.

Kavne lučke

Domače kavne lučke
Domače kavne lučke

Ainesosat:

  • 2 skodelici kave
  • 1 ruokalusikallinen kookosöljyä

Valmistautuminen:
Kavo nalijte v blender in dodajte kokosovo olje. Mešajte tako dolgo, da kava postane svetlejša in kremna. Nalijte v modelčke za kavo in zamrznite čez noč.

Jogurtove parfait lučke

Jogurtove parfait lučke
Jogurtove parfait lučke

Ainesosat:

  • 3 skodelice narezanih jagod
  • ¼ skodelice sladkorja ali medu
  • 1 kuppi tavallista kreikkalaista jogurttia
  • ¼ do ½ skodelice mleka
  • 2 do 3 žlice medu
  • ¾ skodelice granole

Valmistautuminen:
Pomešajte jagode in sladkor ali med v manjši ponvi in nežno premešajte, da se združijo. Pustite, da se jagode vsaj 10 minut mehčajo v sladkorju, da se ta raztopi in postane sirupast. Ponev z jagodami in sladkorjem postavite na srednjo vročo kuhalno ploščo na hitro lahno prevrite. Pogosto premešajte, jagode morajo dobiti džemasto teksturo (od 8 do 10 minut). Odstranite z ognja in pustite, da se masa ohladi na sobno temperaturo. Takšne jagode lahko shranite v hladilnik za 1 teden. Jogurt, mleko in 2 žlici medu zmešajte v srednje veliki skledi. Jogurt mora biti gost, vendar še vedno tekoč. Če je treba, dodajte še nekaj mleka in po okusu medu. ¼ jogurtove mase pomešajte v granolo. To bo pomagalo, da bo ta v lučkah zamrznila. Na delovno površino si pripravite 6 modelov za lučke. Na dno vsakega modela nalijte velikodušno žlico jogurtove mase. Dodajte žlico granole in nato žlico ali dve jagod. Postopek ponavljajte tako dolgo, da je modelčke poln. Kalupe malce potresite in se po potrebi s pomočjo palčke za lučke znebite zračnih mehurčkov med sloji. Postavite v zamrzovalnika za vsaj 6 ur.

Lučke z jagodnim mlekom in žitnimi kosmiči

Lučke z jagodnim mlekom in žitnimi kosmiči
Lučke z jagodnim mlekom in žitnimi kosmiči

Ainesosat:

  • 1 srednje velika ali velika banana (ali 2 mali)
  • 1 kuppi kreikkalaista jogurttia
  • ½ skodelice jagodnega mleka
  • ½ skodelice suhih žitnih kosmičev

Valmistautuminen:
Jagodno mleko naredite tako, da vzamete liter mleka, 1 kg jagod in nekaj vaniljevega sladkorja. Jagode očistite, sperete in stresete v električni mešalnik. Prilijete hladno mleko, dodate vaniljev sladkor po okusu in mešate tako dolgo, da se napitek speni. Z električnim mešalnikom speštamo banano in mešamo tako dolgo, da nastane gladki pire (približno 1 minuto). Še vedno mešamo in počasi dodajamo jogurt in mleko. Mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno zmes. Dodamo žitne kosmiče in ročno premešamo, da se izognemo drobljenju kosmičev. Nalijemo v kalupe za lučke in zamrznemo za vsaj 8 ur.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.