fbpx

Syksyinen resepti: syntisen hyvää italialaista ricotta-mustikkakakkua

Jesenski kolač iz rikote in borovnic

Kokeillaan tänä syksynä yksinkertaista reseptiä kevyelle ja herkulliselle italialaiselle ricotta-mustikakakulle, joka katoaa nopeasti lautasilta...

Predstavljamo vam odličen recept za italijanski kolač iz rikote in borovnic, ki polepša marsikateri jesenski večer, ko je zunaj mrzlo. Ker je jesen kot nalašč za peko slastnih slaščic, lahko poskrbimo, da so te polne zdravega sadja, ki v trenutku izboljša imunsko odpornost. Borovnice bodo odlična izbira, saj so polne vitaminov in mineralov, poleg tega pa imajo antioksidativni učinek, s katerim upočasnjujejo staranje, zmanjšujejo tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja ter tudi za nastanek raka.

LUE LISÄÄ: Syksyinen resepti: herkullinen lecinapata bataattien ja kurpitsan kera

Recept za italijanski kolač iz rikote in borovnic

Ainesosat:

  • 180 g rikote
  • 120 g sokeria
  • 1 pussi vaniljasokeria
  • 50 g voita
  • 3 munaa
  • 100 ml maitoa
  • 200 g gladke moke
  • 1 pussi leivinjauhetta
  • 1 limona (sok in lupina)
  • 120 g svežih borovnic
  • sladkor v prahu za posip

Navodila za pripravo
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Penasto umešamo rikoto, sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo zmehčano maslo, jajca in mleko ter dobro premešamo. Ko dobimo enakomerno zmes, dodamo presejano moko in pecilni prašek. Premešamo ter dodamo še sok ene limone in polovico žličke naribane limonine lupinice. Na koncu v zmes previdno zamešamo borovnice. Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 40 minut. Pečen kolač ohladimo v hladilniku, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.