Suklaakakku on klassinen herkku, joka ansaitsee paikan reseptitietokannassasi. Tässä reseptissä käytetään kauraa jauhojen sijaan, joten se on terveellinen vaihtoehto raskaille suklaakakkuille.
Oves ne vsebuje glutena, razen če je onesnažen s pšenico. Lahko jo uživajo tudi tisti, ki so občutljivi na gluten.
Čokoladna torta s kokosom
Ainekset
- Taikinaa varten:
- skodelica ovsenih kosmičev
- 1/2 skodelice kokosove moke
- 1/3 skodelice kakava
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 1/2 skodelice nastrgane temne čokolade
- 1/2 skodelice jogurta
- 3 isoa munaa
- 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
- 1 čajna žlička vanilije Kermalle:
- 170 g polnomastnega kremnega sira (mascarpone)
- 2 skodelici jogurta
- 3 žlice javorjevega ali agavinega sirupa
- 1/2 žličke medu
Ohje
- Testin valmistelu:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj in tortni model premažemo z oljem.
- Zmešamo oves, kokos, kakav v prahu, pecilni prašek, sol, laneno seme in čokolado v večnamenskem mešalniku, nato dodamo jogurt, jajca, javorjev sirup in vanilijo ter miksamo dodatnih 30 sekund.
- Maso vlijemo v pripravljen pekač (testo bo redko) in pečemo 30 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino mase, ne izstopi čist.
- Testo popolnoma ohladimo. Ko se ohladi, ga premažemo s kremo in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Priprava kreme:
- Vse sestavine zmešamo z mešalnikom.
- Ko se testo ohladi, damo kremo in jo potresemo s kokosom in čokoladnimi mrvicami.