fbpx

Resepti: kotitekoinen aprikoosihillo ilman gelatiinia

Recept za domačo marelično marmelado.

Mikä on parempaa kuin aprikoosihillo? Kotitekoinen aprikoosihillo, mitä muuta! Se on luultavasti klassisin makea hedelmälevite, mutta se on myös ainesosa liian moniin jälkiruokiin, kuten munkkeihin, croissanteihin ja kekseihin.

Tämä resepti varten marelično marmelado brez želatine smo izmaknili iz babičine kulinarične skrinje idej. In kaj je skrivnost, da je ta domača marelična marmelada tako zelo dobra? Kot pri vsaki dobri marmeladi je tudi skrivnost te marelične marmelade prvovrstno sadje. Zato je pomembno, da marelično marmelado kuhate iz marelic, ki so dozorele na drevesu in ne v trgovini in ki po obiranju kar najhitreje končajo v loncu za razkuhavanje.

Marelično marmelado lahko uporabite tudi kot sestavino za sladice.
Marelično marmelado lahko uporabite tudi kot sestavino za sladice.

V nadaljevanju vam predstavimo recept za domačo marelično marmelado, ki je ravno prav sladka, pristnega in naravnega okusa in ne pregosta. Nima nobenih umetnih dodatkov, kljub temu pa bo ob pravilnem hranjenju zdržala vsaj yksi vuosi!

LUE LISÄÄ: Resepti: seljanmarjahillo seljankukista

Namig. Marelično marmelado lahko odišavimo z limonino lupinico ali sokom, vaniljo, cimetom, konjakom, mletimi klinčki ipd., a je treba biti pri tem zelo zmeren, da ne povozimo nežnega okusa marelic.

Recept za domačo marelično marmelado brez želatine:

Sestavine za domačo marelično marmelado brez želatine:

  • 1 kg svežih marelic
  • 80 dag navadnega sladkorja
Ni ga čez zajtrk z domačo marelično marmelado na svežem kruhu.
Ni ga čez zajtrk z domačo marelično marmelado na svežem kruhu.

Postopek priprave domače marelične marmelade brez želatine:
Ko marelice operemo, jih razkoščičimo in razrežemo. Preložimo jih v večjo posodo za kuhanje in po njih potresemo sladkor. Pokrijemo in pustimo stati cca 24 ur. Pri dobri marmeladi namreč ni bližnjic. Po pretečenem času marelice kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da zavrejo. Vmes stalno mešamo! Ko zavrejo, jih pustimo vreti še 5 minut ali kakšno minut dlje in s površine pobiramo peno, nato pa posodo odstavimo. Zmešamo jih s paličnim mešalnikom in prelijemo v kozarce, ki smo jih prej segreli v pečici, ogreti na 100 stopinj Celzija. Kozarce hermetično zapremo, obrnemo s pokrovčkom navzdol, pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohladijo. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.