Wine šhodo on yksinkertainen ja nopeasti valmistettava kuuma tai kylmä jälkiruoka. Tarvitsemme vain kolme ainesosaa tämän maailmankuulun kevyen vaahtoavan jälkiruoan valmistukseen, ja annamme sinulle alla olevan reseptin.
Če ste že siti glögi, imamo za vas recept za vinski šodo (tudi šoto), kjer lahko belo vino uporabite nekoliko drugače. Vinski šodo je znana italijanska penasta sladica (zabaione), recept iz zgolj treh sestavin (rumenjaka, vina in sladkorja) pa rodi slastno pregreho, ki je idealna za mrzle dni, v toplejših mesecih pa se bo prilegla njena hladna različica.
Recept za vinski šodo (za 4 osebe):
Sestavine za vinski šodo:
- 2 dcl belega/rdečega vina
- 2 munaa
- 4 ruokalusikallista sokeria
Priprava vinskega šodoja:
Vse naštete sestavine z mešalnikom na ognju stepamo tako dolgo, da začne mešanica vreti. Tedaj zadevo odstavimo, sicer se sesede. Kremo nato nalijemo v kozarce in po želji potresemo z naribano čokolado ali okrasimo s karamelo. Postrežemo takoj.
LUE LISÄÄ: Resepti: Nutella-juustokakku ilman paistamista
Vinski šodo lahko uporabimo tudi kot preliv za palačinke z orehovim nadevom, naredimo pa ga lahko tudi s pivom in nekoliko manjšo količino konjaka ali vinjaka.