fbpx

Resepti: Häpeämättömän hyvä aprikoosipiirakka

Recept za marelično pito

Aprikoosipiirakka on helppo jälkiruoka, josta kukaan ei voi kieltäytyä. Se on raikas, kevyt ja maukas. Mitä muuta voisit haluta? Tässä resepti törkeän hyvän aprikoosipiirakkaan.

Če letos marelic ne boste spremenili v marmelado, lahko iz njih poskušate pripraviti okusno sadno sladico. Marelična pita bo zadovoljila vse okuse, saj je ravno prav sladka. Poleg tega vsebuje marelice, ki so prava zakladnica zdravja, saj vsebujejo vitamine A, B2, B3, C in E ter karotin, ki ima veliko zaslug za to, da naj bi marelice pomlajevale in podaljševale življenje.

LUE LISÄÄ: Resepti: Helppo mehukas mustikkapiirakka

Osvežite poletni jedilnik z marelično pito.
Osvežite poletni jedilnik z marelično pito.

Seuraavassa esittelemme sinulle babičin recept za marelično pito, ki vas ne bo pustil nepotešene.

Recept za nesramno dobro marelično pito:

Sestavine za nesramno dobro marelično pito:

  • 400 g marelic
  • 250 g jauhoja
  • 120 g voita
  • 160 g sladkorja
  • 8 jajc (od tega 3 rumenjaki)
  • 120 g mletih mandljev
  • sitruuna

Postopek priprave nesramno dobre marelične pite:
Najprej zmešamo moko, zmehčano maslo in 60 gramov sladkorja. Dodamo rumenjake in naredimo krhko testo. Tega zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za dobro uro. Pred nadaljevanjem nizek pekač namažemo z maslom in pomokamo. Vanj položimo razvaljano testo, ki ga v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pečemo pribl. četrt ure. V vmesnem času preostala jajca zmešamo skupaj s preostalim sladkorjem, naribano limonino lupino in mletimi mandlji. Preliv polijemo po testu, na katerega smo prej položili marelične polovičke. Pečemo še dodatnih 35 minut in marelična pita je pripravljena. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.