Pridih eksotičnega Vietnama v naši kuhinji. Odličen prigrizek za vse ljubitelje polnih in predvsem svežih okusov.
Vietnamski zavitki se od kitajskih razlikujejo po tem, da se jih ne cvre dodatno v olju, ampak se jih postreže s hrustljavo solato in okusnimi omakami.
Ainesosat:
- 180 g korenčka
- 300 g stebelne zelene
- 150 g kitajskega zelja
- 2 žlički ribje omake
- 2 žlički rjavega sladkorja
- 1 žlica svežega limetinega soka
- 4 vejice sveže mete
- 120 g riževega testa
Valmistautuminen:
Korenček, kitajsko zelje in stebelno zeleno očistimo in narežemo na tanke trakove. V manjši skledi zmešamo korenček, stebelno zeleno, kitajsko zelje, ribjo omako, sladkor in limetin sok. Dobro premešane sestavine pustimo stati približno pol ure, da se okusi dobro premešajo med seboj.
LUE LISÄÄ: Hieman erilaisia reseptejä järjettömän hyvään piknikiin
Vejice mete speremo pod tekočo vodo in osušimo s kuhinjsko krpo. V večjo skledo vlijemo malo tople vode. Vsak list riževega testa posebej za nekaj sekund pomočimo v toplo vodo, da postane upogljiv, nato ga položimo na čisto delovno površino. Na sredino položimo eno zvrhano žlico zelenjavne mešanice, po vrhu zelenjave pa razporedimo po dva metina listka. Pazimo, da ob straneh pustimo približno 1,5 cm praznega roba. Nadev s pritiskom rahlo sploščimo in previdno zvijemo. Stranske dele zapognemo navznoter, potem pa s spodnjim delom tesno zvijemo navzgor. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh listov riževega testa in zelenjave.
Zvitke položimo na krožnik in jih poškropimo z malo vode. Do uporabe jih shranimo v hladilniku. Ponudimo skupaj z okusnimi omakami.