Edessäsi on kevyt ja nopea suklaakakku, dieettisuklaakakku, joka ei tartu kehoomme!
Čokoladna torta je za mnoge najljubša sladica, vendar je tovrstna sladica pogosto zelo težka, nasitna, polna sladkorja in praznih kalorij. Če želite poskusiti ekspresno “lahko” različico priljubljene sladice, pripravite dietno čokoladno torto.
Sestavine za lahko čokoladno torto
1. skupina sestavin
- 3/4 skodelice moke
- 1 skodelica sladkorja (po možnosti rjavega ali kokosovega)
- 2 polni žlici kakava v prahu (grenkega)
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 čajne žličke sode bikarbone
2. skupina sestavin
- 1 iso muna
- 1/2 kuppia maitoa
- 2 ruokalusikallista öljyä
- 1 tl vaniljauutetta
- 1/2 kuppia vettä
Priprava lahke čokoladne torte
Vzemite skodelico želene velikosti in naj bo to vaša mera za vse sestavine, razen tistih, merjenih v žlicah.
V posodo za mešanje damo prvo skupino sestavin (moka, sladkor, kakav, sol, pecilni prašek in soda bikarbona). V ločeni posodi zmešamo sestavine iz druge skupine, jih dodamo v prvo in vse dobro premešamo, dokler ne dobite enakomerne in gladke zmesi. Segrejemo pol skodelice vode in ko zavre, jo dodamo mešanici sestavin in vse dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj, zmes vlijemo v model in pečemo približno 30 do 40 minut. Ko se torta ohladi, jo razrežemo na 12 rezin in postrežemo. Vsaka rezina ima približno 200 kalorij. Pa sladek dober tek!