fbpx

Smoothie-kakku ilman leivontaa, munia ja maitoa: maukas herkku, jossa on vähän kaloreita

Jos pidät smoothieista, tulet rakastamaan tätä jälkiruokaa - tämä on herkullinen ja vähäkalorinen smoothiekakkuresepti.

Ljubite smuti? Potem vam bo zagotovo všeč okusna in nizkokalorična smuti torta, ki je ne rabite peči. Recept za zdravo poslastico vas čaka v nadaljevanju.

Nizkokalorična smuti torta brez pečenja
Nizkokalorična smuti torta brez pečenja

Ainesosat

Taikina

  • 1/2 skodelice mandljev
  • 6 dateljenov brez koščic
  • 1/2 lusikallista kaakaojauhetta
  • 2 ruokalusikallista kookosöljyä
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ščepec himalajske soli


Ongelmia

  • 1 mango
  • 1 banaani
  • 1 kuppi mantelimaitoa
  • 2 cm olupljenega in narezanega ingverja
  • 2 čajni žlički ječmenove trave
  • sok ene pomaranče
  • 1 žlica medu ali agavinega sirupa
  • za zgostitev smutija: 2 čajni žlički agar agarja v prahu

*1 skodelica = 2,5 dcl

Valmistautuminen

varten taikina najprej zmiksajte mandlje do mokaste teksture. Dodajte dateljne, sol, vaniljo in kakav ter miksajte tako dolgo, dadobite kompaktno in lepljivo zmes. Manjši pekač prekrijte s folijo za živila in zmes enakomerno porazdelite.

varten smuti zmešajte vse sestavine (mango, banana, mandljevo mleko, ingver, ječmenova trava, med ali agavin sirup). Za pripravo sladice boste rabili 2 skodelici smutija. Ostalo lahko takoj porabite/popijete. Za zgoščevanje pomešajte vodo in agar agar ter kuhajte do vrelišča. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte še 1 minuto. Pustite, da se malo ohladi. Tekočo zmes prelijte na podlago v pekaču in postavite v hladilnik za 1 uro.

Pred serviranjem okrasite s seskljanim kokosom, kakavom in orehi. Postrezite ohlajeno in uživajte v lahki fini sladici skozi cel dan. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.