fbpx

Film Matrica, če bi v njem igral Will Smith in ne Keanu Reeves

Matrica z Willom Smithom

Le redko kdo ve, da bi lahko v znameniti vlogi Nea iz filma Matrica (1999) namesto Keanuja Reevesa zaigral Will Smith. Vsi tisti, ki ste se kadarkoli spraševali, kako bi se uspešni hollywoodski igralec, ki ga je v stratosfero slave ponesla televizijska serija Princ z Bel-Aira in vloga v filmu Podli fantje, znašel v znanstveno-fantastičnem akcijskem trilerju z Reevesom, Laurenceom Fishburnom, Carrie-Anne Moss, Joejem Pantolianom in Hugom Weavingom režiserjev Andyja in Larryja Wachowski, si to lahko ogledate v odlični montaži The Unusual Suspecta.

Spretni montaži YouTube uporabnika The Unusual Suspect se imamo zahvaliti, da smo dobili priložnost videti, kako bi se v kultni vlogi Nea iz filma Matrica znašel Will Smith, ki mu je bila vloga ponujena pred Keanujem Reevesom, a jo je zavrni in namesto tega tedaj posnel Divji divji zahod Barry Sonnenfelda.

Will Smith kot Neo.
Will Smith kot Neo

Leta 2004 je Smith v intervjuju za Wired dejal, da svoje odločitve ne obžaluje in da v Matrici v scenariju tedaj ni prepoznal njenega potenciala ter dodal, da se ni čutil zrelega za vlogo, ki bi jo gotovo zavozil, kot je sam dodal.

PREBERITE ŠE: Hitri in drzni do zdaj povzročili že za več kot pol milijarde škode

Will Smith in Carrie-Anne Moss.
Will Smith in Carrie-Anne Moss

No, če bi kultno vlogo v nastajanju tedaj sprejel in ne bi šla v roke Reeevesa, bi bila Matrica videti nekako takole kot v posnetku The Unusual Suspecta, ki je prizore iz Matrice združil s prizori, ki jih je Smith posnel za druge filme. Prvemu je bila sicer vloga naslovnega junaka Nea ponujena Johnnyju Deppu.

Galerija – Will Smih kot Neo v Matrici:

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
youtube.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!