Filmi, ki si jih morate junija 2016 nujno ogledati v kinu

Filmu jinuj 2016

Junija in v začetku julija 2016 boste lahko na filmskih platnih občudovali kar tri slovite filmske adaptacije: Legenda o Tarzanu, Veliki dobrodušni velikan in Ob tebi. Obetajo pa se nam tudi tri nadaljevanja, ki smo jih tako nestrpno čakali: Mojstri iluzij 2, Dan neodvisnosti: nova grožnja in Iskanje pozabljive Dory. Pravljično junijsko sedmico zaokrožuje akcijska komedija Obveščevalna.

Iskanje pozabljive Dory (Finding Dory)

16. 6. 2016 / Cineplexx, Kolosej


Iskanje pozabljive Dory je nadaljevanje animirane uspešnice Iskanje malega Nema; sledi prikupni ribici Dory, ki je v animirani risanki iz leta 2003 s svojo stransko vlogo ”ukradla šov” Nemu. 13 kasneje se na filmska platna vrača v glavni vlogi. Potem ko smo našli Nema, bomo zdaj iskali zgovorno, a pozabljivo Dory, ki ji je glas znova posodila komičarka Ellen DeGeneres, kar zagotavlja novo porcijo zabave za celo družino. In ko smo ravno pri družini. Po Nemovi bomo spoznali tudi Doryjino, ob novih likih pa se vračajo tudi številni stari znanci. Za režisersko palico je znova poprijel Andrew Stanton, ki je režiral že z oskarjem nagrajenega Nema, ob Ellen in Stantonu pa se vrača tudi Albert Brooks kot Marlin, Nemov oče. Med glasovi najdemo še Diane Keaton, Eugena Levyja, Dominica Westa, Idrisa Elbo in Williema Defoeja.

Več o filmu: Iskanje pozabljive Dory

Mojstri iluzij 2 (Now You See Me 2)

16. 6. 2016 / Cineplexx, Kolosej


Daniel Radcliffe je spet čarovnik! A ne v novem nadaljevanju filmov o Harry Potterju, pač pa v filmu Mojstri iluzij 2, ki je nadaljevanje sila uspešnega komično-akcijskega trilerja Mojstri iluzij, v katerem so nastopali Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Morgan Freeman, Michael Caine in Isla Fisher; vsi ti z izjemno slednje (zaradi nosečnosti jo je zamenjala Lizzy Caplan) ponovijo svoje vloge. Dogajanje je postavljeno leto dni po dogodkih iz prvega filma, ko nekdanji ulični iluzionisti –rokohitrec (Jesse Eisenberg), mentalist (Woody Harrelson), eskapistka (Lizzy Caplan) in žepar (Dave Franco) – nadaljujejo svoje robinhoodovsko poslanstvo. Tokrat želijo izpostavili neetične prakse tehnološkega magnata, ki ga igra nihče drug kot naš najljubši čarovnik, Daniel Radcliffe!

Več o filmu: Mojstri iluzij

Obveščevalna (Central Intelligence)

16. 6. 2016 / Kolosej


Obveščevalna je še ena v vrsti komedij s komičnim policijskim parom, ki nam jih je Hollywood serviral že nešteto (Drzni par, Rezervna policista …). Kljub že neštetokrat prežvečeni premisi pa se zdi, da bosta Dwayne Johnson in Kevin Hart poskrbela za svež žanrski veter in da iz kinodvoran ne bomo odhajali nepotešeni in z občutkom, da smo ta film nekoč že videli. Da, kritiki ga bodo verjetno raztrgali na prafaktorje, a kdo si ne želi videti sicer izklesanega Dwayna Johnsona kot prikupnega debelušnega srednješolca? Ali pa za umreti smešnega Kevina Harta, ki se je z odrov za stand-up komedijante hitro prebil med igralce prve lige in uspešno zapolnjuje izpraznjene čevlje Eddyja Murphyja? Prvi igra smrtonosnega Ciinega agenta Boba, v srednji šoli zaničevanega zaradi debelosti, pri prvem pa je situacija ravno obratna. Hartov karakter je bil v srednji šoli športna zvezda, ki pa mu kasneje nikoli ni zares uspelo in je danes nepomemben računovodja.

Več o filmu: Obveščevalna

Dan neodvisnosti: nova grožnja (Independence Day: Resurgence)

23. 6. 2016 / Cineplexx


Nezemljani so nazaj in s tem nadaljevanje znanstvenofantastične superuspešnice Dan neodvisnosti iz leta 1996. V novem poglavju se vračajo vsi znani obrazi (Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch in Vivica A. Fox) z izjemo Willa Smitha. Njegov karakter, Steve Hiller, je namreč v tem času zaradi okvare umrl med testiranjem prvega nezemeljskega hibridnega bojnega letala. Da, tako neslavno so ga pokopali ustvarjalci. Gotovo si je zaslužil več. A ni časa za objokovanje, sploh ker namesto njega vskoči Liam Hemsworth. Tudi ekipa za kamero ostaja nespremenjena, saj je režiserske vajeti spet prevzel Roland Emmerich. Med novinci poleg manj slavnega brata Hemsworth najdemo še Jessieja Usherja, Maiko Monroe, Selo Ward, Charlotte Gainsbourg, Joeyja Kinga, Angelababy in Williama Fichtnerja. Samo neizmeren in nesebičen pogum posameznikov nas lahko reši iztrebljenja!

Več o filmu: Dan neodvisnosti: nova grožnja

Ob tebi (Me Before You)

23. 6. 2016 / Cineplexx, Kolosej


Ob tebi je verjetno najtežje pričakovan film leta 2016 za vse večne romantike. Solzava drama, posneta po istoimenski knjižni uspešnici Britanke Jojo Moyes, pripoveduje zgodbo Louise Clark (Emilia Clarke iz Igre prestolov), preprostega dekleta, ki je ostalo brez službe, in mladega vplivneža Willa Traymora (Sam Claflin iz Iger lakote: Kruto maščevanje), ki mu prometna nesreča v hipu obrne življenje na glavo, saj ga priklene na invalidski voziček, tako da postane odvisen od nege drugih. Njuni poti se prekrižata, ko Lousia postane njegova osebna pomočnica, potem ko mladi bogataš poskuša narediti samomor.

Več o filmu: Ob tebi

Veliki dobrodušni velikan (The BFG)

30. 6. 2016 / Cineplexx, Kolosej


VDV oz. Veliki dobrodušni velikan je epska pripoved, posneta po knjižni predlogi slovitega avtorja Roalda Dahla (Matilda, Čudoviti lisjak, Gremlini, Čarovnice, Čarli in tovarna čokolade) iz leta 1982, ki se je je lotil režiser Steven Spielberg. Je prvi film, ki ga bo ta prosluli filmski ustvarjalec posnel za Disney. V vlogi desetletne Sophie iz Londona nastopa Ruby Barnhille, ki se znajde v svetu velikanov, družbo pa ji bodo delala nekatera znana hollywoodska imena, kot so Marc Rylanca (kot velikan), Rebecca Hall in Bill Hader. VDV je brezčasna zgodba, ki je že kot knjiga navdušuje bralce vseh generacij, nič drugačna usoda pa verjetno ne čaka filma. Na zaslonih je zgodba sicer oživela že kot animirani film za britansko televizijo leta 1989.

Več o filmu: Veliki dobrodušni velikan

Legenda o Tarzanu (The Legend of Tarzan)

7. 7. 2016 / Cineplexx


Legenda o Tarzanu velja za enega najbolj pričakovanih filmov leta 2016. Razlogov za to kar mrgoli. A dovolj je, če rečemo, da se je pod film podpisal David Yates, ki nas je navdušil že s filmi o Harryju Potterju, in da v filmu igrajo Alexander Skarsgård (Prava kri, Bojna ladja) kot Tarzan, Margot Robbie (Samomorilski vod, Volk z Wall Streeta) kot Jane, Samuel L. Jackson (Osovraženih osem) in Christoph Waltz, ki je nazadnje odigral glavnega negativca v filmu o Jamesu Bondu (Spectre). Gre za moderno različico klasične zgodbe, ki se dogaja daleč od afriške divjine in veliko let po tem, ko je lord Greystoke, nekoč znan kot Tarzan, afriški džungli pomahal v slovo in življenje v naravi zamenjal za gosposko življenje v civilizaciji. Ko je kot odposlanec parlamenta povabljen nazaj v Kongo, ne vedoč, da je zgolj figura v igri pohlepa in maščevanja belgijskega stotnika Leona Roma (Christoph Waltz), pa se potem, ko spozna nakano, v njem prebudi zver, ki je nič ne more ustaviti.

Več o filmu: Legenda o Tarzanu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!