fbpx

Filmi, ki so napovedali prihodnost

Filmi, ki so napovedali prihodnost

Ne le Simpsonovi, tudi številni hollywoodski filmi so se izkazali za preroške. V nadaljevanju si poglejmo filme, ki so pravilno napovedali prihodnost. Zato se vrnimo v preteklost, v čas, ko so tablicam, Skypu, zaslonom na dotik ipd. še rekli znanstvena fantastika ...

Kaj ne bi bilo fino, če bili jasnovidni in bi videli v prihodnost? Seveda bi s tem izginil element presenečenja, a lahko bi se izognili napakam, nesrečam in slabim odločitvam. Vsak izmed nas si želi, da bi lahko kdaj sprejel drugačno odločitev, a kar je bilo, je bilo.

PREBERITE ŠE: Top 5: najboljši filmi za ljubitelje vina

Film Posebno poročilo je predvidel marsikatere tehnologije, ki so danes realnost.
Film Posebno poročilo je predvidel marsikatere tehnologije, ki so danes realnost.

Tu vskoči seznam filmov, ki jih lahko označimo za preroške, saj jim je uspelo napovedati prihodnost. Med drugim so napovedali skupinsko igranje iger na spletu, pa transplantacijo obraza in resničnostni šov. Zanimivo, v večini preroških filmov igra Jim Carrey.

Filmi, ki so napovedali prihodnost:

Film Zgaga (The Cable Guy, 1996) je napovedal spletno nakupovanje in igranje:

Film Večno sonce brezmadežnega uma (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) je predvidel brisanje travmatičnih spominov:

Film Trumanov show (The Truman Show, 1998) je napovedal resničnostne oddaje:

Film Posebno poročilo (Minoriry Report, 2002) med drug predvidi tehnologijo za prepoznavanje obraza:

Film Iztrebljevalec (Blade Runner, 1982) napove digitalne billboarde:

Film 2001: Vesoljska odiseja (2001: A Space Odyssey, 1968) je predvidela tablični računalnik, Siri in Mednarodno vesoljsko postajo:

Film Brez obraza (Face/Off, 1997) predvidi transplantacijo obraza:

Film Terminator (1984) napove drone:

Film Vrnitev v prihodnost 2 (Back to the Future Part II, 1989) je med drugim predvidel Skype:

Film Ali je pilot v letalu? 2 (Airplane II: The Sequel, 1982) predvidi letališki varnostni skener, ki vidi skozi obleke:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.