fbpx

Filmska premiera: Hiša velikega čarodeja

V animirani družinski pustolovščini, režiserja Ben-a Stassen-a, se mladi zapuščeni muc Blisk, v iskanju zavetja pred neurjem, zateče v skrivnostni dvorec, last upokojenega čarodeja Lawrencea, znanega tudi pod imenom Sloviti Lorenzo. Film je nastal na podlagi tako imenovanega filma atrakcije, 12-minutnega filmčka izpred desetih let z naslovom Haunted House.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kolosej
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
4€ - 6€

Čarodej Lawrence svoj pravljični svet deli z mnogimi živalmi in osupljivo zbirko napravic in pripravic, ki znajo pojoč in plešoč pripraviti zajtrk. Hitro poskrbi, da se tudi muc Blisk počuti dobrodošel; toda zajec Jack in miš Maggie snujeta zaroto, da bi se mucka znebili. Ko čarodej Lawrence pristane v bolnišnici, ga skuša njegov nečak z ukano prepričati, da hišo proda. Vendar pa se ostali prebivalci domislijo srhljivega načrta, kako svoj dom obdržati: dvorec spremenijo v hišo duhov, pri čemer je muc Blisk njihovo skrito orožje.

Animirani film je nastal na podlagi tako imenovanega ”filma atrakcije” (ti običajno trajajo 10-15 minut in so v tehniki 4D, torej v formatu 3D s posebnimi fizičnimi učinki v dvorani sami), 12-minutnega filmčka izpred desetih let z naslovom Haunted House. Po risanih celovečercih Sammy’s Adventures in Sammy 2 so ustvarjalci iskali zamisli za nov film in, kot pravi eden od režiserjev in producentov Ben Stassen, se jim je zasnova kratkometražnega filma zdela več kot ustrezna. Seveda so jo morali spremeniti v pravo zgodbo, ki bo stala sama zase.

Kdo je Ben Stassen?
Režiser, scenarist in producent Ben Stassen je filmsko umetnost študiral v Kaliforniji in nato dve leti delal na ameriški TV. Kmalu je spoznal svet računalniške animacije in produciral Život sa stricem Krsta Papića (nominacija za zlati globus za najboljši tujejezični film); produciral, režiral in spisal je scenarije za »širokoformatne« filme (pretežno v formatu IMAX) za zabaviščne parke in muzeje in počasi postal strokovnjak za format IMAX in druge specialne kinematografske tehnike. Osnoval je lastno distribucijsko podjetje in režiral prvi IMAX 3D film Encounter In the Third Dimension, svoj celovečerni prvenec Fly Me To the Moon (prvi risani celovečerec, v celoti posnet v reliefnem 3D formatu; potegoval se je za nagrado evropskega filma), ki sta mu sledila Sammy’s Adventures in Sammy 2.

Animirani film je sinhroniziran v slovenščino.

Dodatne Informacije

Animirana družinska pustolovščina
Hiša velikega čarodeja
(The House of Magic, Belgija, 2013)
Režija: Jeremy Degruson, Ben Stassen. Igrajo: Cinda Adams, Grant George.

29. 5. 2014, Kolosej

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.