fbpx

Filmska premiera: Mesečina (Moonlight, 2016)

Film Mesečina (2016)

V Sloveniji so kinematografi začeli predvajati z oskarjem za najboljši film nagrajeni film Mesečina (Moolight, 2016), ki je v dramatični končnici podelitve najbolj prestižnih filmskih nagrad kipec iz rok izpulil filmu Dežela La La. S tem je postal prvi film v zgodovini z oznako LGTB in popolnoma temnopolto igralsko zasedbo, hkrati pa tudi zmagovalni film z najnižjim proračunom (1,5 milijona ameriških dolarjev). Mahershala Ali je postal prvi musliman, ki je dobil oskarja za igro.

9. marca 2017 je v slovenske kinematografe prispela z oskarjem za najboljši film nagrajena drama Mesečina (Moonlight, 2016), ki je v hitchcockovskem finalu po napaki podeljevalcev odnesla oskarja favoriziranemu filmu Dežela La La. Skupno je Mesečina prejela tri oskarje, poleg kipca za najboljši celovečerec še za najboljši prirejeni scenarij in stranskega igralca.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Zbeži! (Get Out, 2017)


Mesečina Barryja Jenkinsa nosi oznako LGTB in temelji na igri Tarella Alvina McCraneyja. Pripoveduje zgodbo o istospolnosti in iskanju identitete, postavljeno v svet temnopoltih preprodajalcev mamil v Miamiju. Spremljamo življenje temnopoltega fanta Chirona – od otroštva do odraslosti –, ki živi z materjo zasvojenko in je tarča napadov drugih fantov. Spremljamo tudi njegov odnos s prijateljem Kevinom, s katerim odkrije svojo spolno identiteto, ki jo potem skriva pred drugimi in sabo. Jenkins nobenemu od igralcev, ki so igrali isti lik, ni dovolil, da se družijo med snemanjem filma, da bi ti kar najbolj pristno upodobil svoj lik v določenem življenjskem obdobju.

Galerija – utrinki iz filma Mesečina (Moonlight):

Dodatne Informacije

Drama
Mesečina
(Get Out, ZDA, 2016)
Režija: Barry Jenkins. Igrajo: Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Naomie Harris, Mahershala Ali.

V kinu od 9. marca 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!