Filmski napovednik: Miles Ahead (2016)

Don Cheadle je Miles Davis.
Zadnjič posodobljeno: :

Miles Ahead je biografski film o Milesu Davisu, legendarnem jazzovskem glasbeniku, ki je pustil neizbrisen pečat v jazz glasbi. Skoraj deset let po tem, ko je nečak leta 1991 preminulega trobentača dejal, da je Don Cheadle edini igralec, ki lahko igra ''očeta'' bebopa, smo le dočakali prvi napovednik za film, ki bo po kinematografih zakrožil aprila 2016.

Miles Ahead je ameriški biografski film o trobentaču Milesu Davisu, ki je dobil ime po istoimenskem glasbenikovem albumu iz leta 1957. Vanj se je vživel Don Cheadle (Oceanovih 11, Hotel Ruanda, Iron Man 2 in 3), ki pa se je znašel ne le pred, ampak tudi za kamero, saj je podpisan še kot režiser, producent in scenarist.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Kubo and the Two Strings (2016)

Don Cheadle je bil edini z dovoljenjem za igranje Milesa Davisa.
Don Cheadle je bil edini z dovoljenjem za igranje Milesa Davisa.

Da ne gre za klasično biografijo od ”zibelke do groba”, nam da napovednik vedeti že takoj na začetku, kot Miles v obraz udari novinarja revije Rolling Stone (Ewan McGregor). Tudi sicer pa se nam obeta vse prej kot običajna kronološka filmska pripoved o glasbeniku, ki je pomembno vplival na razvoj jazza v drugi polovici 20. stoletja, saj se je Don osredotočil na najbolj divja leta Milesovega življenja.

Dodatne Informacije

Biografija
Miles Ahead
(ZDA, 2015)

Režija: Don Cheadle. Igrajo: Don Cheadle, Ewan McGregor, Keith Stanfield, Michael Stuhlbarg, Emayatzy Corinealdi, Austin Lyon, Morgan Wolk, Chris Hahn.

V kinu od 1. aprila 2016.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prijatelji (Friends): nadaljevanje legendarne TV serije je ponovno združilo stare prijatelje