fbpx

Filmski napovednik: Snowden (2015)

Snowden (2015)

Snowden je biografska drama o nekdanjem pogodbenem sodelavcu ameriške agencije za nacionalno varnost (NSA), ki se je junija 2013 znašel na naslovnicah svetovnih medijev, potem ko je za višje dobro žrtvoval svoje življenje in prek časopisa Guardian razkril skrivni vladni nadzor nad telefonskimi in spletnimi podatki navadnih državljanov in tujih visokih državnikov. Celovečerec o žvižgaču je režiral legendarni Olive Stone, ki mu tovrstni filmi niso tuji, saj ima za sabo biografska že filma JFK in Nixon.

Film Snowden pripoveduje eno največjih zgodb našega časa o najbolj znanem žvižgaču na svetu Edwardu Snowdnu. Biografska drama temelji na knjigi britanskega novinarja Luka Hardinga The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man in knjigi Time of the Octopus odvetnika in profesorja Anatolyja Kucherena.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Legend (2015)

Joseph Gordon-Levitt in Shailene Woodley kot Edward Snowden in Lindsay Mills.
Joseph Gordon-Levitt in Shailene Woodley kot Edward Snowden in Lindsay Mills.

V vlogo Snowdna se je vživel Joseph Gordon-Levitt, njegovo dekle Lindsay Mills pa je odigrala prikupna Shailene Woodley. V filmu najdemo še številna druga znana imena Hollywooda kot so Nicolas Cage, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson in Rhys Ifans. Prvi napovednik se bere kot strnjen povzetek Snowdnove kariere. Američan je do 29. leta postal eden najbolj iskanih mož na svetu, če bo tudi film o njem eden najbolj obiskanih, pa bo pokazal čas.

Dodatne Informacije

Biografska drama, triler
Snowden
(ZDA, 2015)

Režiser: Oliver Stone. Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Scott Eastwood, Melissa Leo, Timothy Olyphant, Zachary Quinto, Nicolas Cage, Tom Wilkinson.

V kinu od 25. decembra 2015.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.