fbpx

Filmski napovednik: Steve Jobs (2015)

Michael Fassbender kot Steve Jobs

Zdaj, ko smo dobili prvi napovednik za biografski film o Stevu Jobsu, ki ga je režiral Danny Boyle, se lahko sodobni Thomas Edison neha prevračati v grobu, saj gre za precej bolje zastavljeno biografijo od tiste iz leta 2013, v kateri je tehnološkega guruja zaigral Ashton Kutcher in ni upravičil pričakovanj. Tudi pri tem filmu se je precej zatikalo, a še v predprodukciji, predvsem okoli režiserja (najprej je bil pod njega podpisan David Fincher) in glavnega igralca. Vloga je na koncu pripadla Michaelu Fassbenderju (Prometej).

Čeprav v prvem napovedniku za težko pričakovano avtobiografijo o Stevu Jobsu, ki nosi primeren naslov- Steve Jobs, ne izvemo kaj dosti, pa gre ugibati, da gre za dogodek iz leta 1998, ko je svetu predstavil iMac. Nekoliko več o tem kam pes taco moli nam razkrijejo glasovi iz ozadja, kjer med drugim slišimo Steva Wozniaka, ki Jobsu nastavi ogledalo: “Ne znaš pisati programov, nisi inženir. Kaj sploh počneš?”. Ta mu odvrne: “Glasbeniki igrajo inštrumente, jaz dirigiram orkestru.” Vse ostalo je zgodovina.

PREBERITE ŠE: Napovednik: Pravi detektiv, druga sezona

Michael Fassbender kot Steve Jobs in Seth Rogen kot Steve Wozniak.
Michael Fassbender kot Steve Jobs in Seth Rogen kot Steve Wozniak.

Režiser Danny Boyle (Revni milijonar, 127 ur, Trainspotting) se skupaj s scenaristom Aaronom Sorkinom, ki ima za sabo že podoben film in sicer Socialno omrežje, kjer je ”ožemal” Facebook (vzpon Marka Zuckerberga), ni bal raziskati tudi bolj temnih plati osebnosti tega kontroverznega inovatorja. Poleg Fassbenderja v filmu nastopajo še Kate Winslet (Titanik) kot drzna direktorica trženja Joanno Hoffman, Jeff Daniels (Uredništvo) kot eden izmed direktorjev Appla in nekoliko presenetljivo Seth Rogen (Ubijalski intervju) kot soustanovitelj Appla Steve Wozniak. Film secira življenje Jobsa v različnih obdobjih njegovega življenja in bo vrgel luč na tri njegove največje prelomnice in prelomnice Appla.

Dodatne Informacije

Biografija
Steve Jobs
(ZDA, 2015)

Režija: Danny Boyle. Igrajo: Michael Fassbender, Seth Rogen Kate Winslet, Jeff Daniels, Sarah Snook, Katherine Waterston, John Ortiz, Venessa Ross, Michael Stuhlbarg.

V kinu od 4. oktobra 2015.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!