fbpx

Foodee – najbolj učinkovit način, kako lahko zmanjšate ostanke hrane

Foodee

Ljudje smo precej mačehovski do hrane, vsaj če gre soditi po količini zavržene hrane. Samo vsak Slovenec jo namreč letno zavrže kar 82 kilogramov! Številka je šokantna, a stanje se da izboljšati že z majhnimi dejanji. V tej luči je nastal projekt ''Volk sit, koza cela'' in v tej luči je nastal tudi Foodee, pametni sistem organiziranja hrane sestavljen iz mobilne aplikacije, pametnega bralnika (skenerja) in pametne tehtnice, ki prepreči nastajanje odpadne oz. zavržene hrane.

Sistem Foodee je najbolj učinkovit način, kako lahko zmanjšate ostanke hrane predvsem pa količino zavržene hrane, ki predstavlja pereč problem na globalni ravni, kjer gospodinjstva zavržejo kar 25 odstotkov hrane, ki jo kupijo. Dobra hrana običajno roma v smeti samo zato, ker jo bodisi skuhamo preveč, bodisi ker jo ne pojemo dovolj zgodaj in se med tem pokvari. Samo v Veliki Britaniji tako vsak dan namesto v naših želodcih v ”želodcu” smetnjaka konča kar 24 milijonov kosov kruha! Poleg kruha ljudje največkrat zavržemo sadje, zelenjavo in mleko. In medtem ko projekt ”Volk sit, koza cela’‘ skrbi predvsem za ozaveščanje, gre Foodee ”na barikade”.

Foodee v navezi skener-aplikacija-tehnica omogoča, da kar največ ”iztisnemo” iz hrane, ki jo imamo doma. S skenerjem evidentiramo nakupljene izdelke, sistem pa nas preko aplikacije obvesti, ko se bliža skrajni rok uporabe živila. Istočasno na podlagi našega inventarja predlaga recepte in seznam izdelkov, ki jih moramo dokupiti, vodi pa nas tudi skozi proces priprave hrane, vključno z idealnimi porcijami sestavin, da nam na koncu hrana ne ostaja.

PREBERITE ŠE: Ženske torbice in verižice v obliki hrane

S Foodee boste zavrženo hrano zreducirali na minimum.
S Foodee boste zavrženo hrano zreducirali na minimum.

Vsi iz glave vemo, da sadje in zelenjava običajno zdržita le nekaj dni, a danes, ko imamo čez dan v glavi toliko različnih stvari, je to ena zadnjih stvar na katero se spomnimo. In zdaj se nam tudi ne bo treba. Le poskenirati moramo nakupljena živila, od tu naprej pa stvari v svoje vajeti prevzame Foodee. Ker če se premika pri odnosu do hrano ne da doseči na lep način (z ozaveščanjem), naj se ga vsaj s tehnologijo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sehunoh.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.