Ford Shelby Baja 700 – poltovornjaška mrcina

Shelby Baja 700
Zadnjič posodobljeno: :

Ford si je krepko ''privoščil'' svojega terenca SVT Raptorja. Očitno meni, da 411 konjskih moči ni bilo dovolj za nekatere, zato ga je nadgradil v Shelbyja Bajo 700. Poltovornjak na steroidih s kar 700 konji si je nadel tudi dirkaške črte, za še bolj drzen videz pa bo možno namestiti tudi robustne odbijače.

Ford Shelby Baja 700 je prava poltovornjaška mrcina. 6,2-litrski V8 motor, nov izpušni sistem, pa 2,9-litrski kompresor in Borla izpuh so vsi v službi 700 konjskih moči. Vzmetenje za nadgradnjo SVT Raptorja je pristavil Rogue Racing, prav tako doplačljive prednje in zadnje odbijače. ”Velikost njegove noge” je 18-palcev, za obutev pa si je zbral BFGoodrich pnevmatike. Potniki sedijo na usnjenih sedežih, vsakega pa bodo opremili tudi s ploščico s serijsko številko in pristavili nove tepihe ter ponudili možnost LED luči.

PREBERITE ŠE: Novi Ford Mondeo – na vrh z mišičastim izgledom in naprednimi vsebinami

Terenec Ford Shelby Baja 700 je SVT Raptor potem, ko ''poje špinačo''.
Terenec Ford Shelby Baja 700 je SVT Raptor potem, ko ”poje špinačo”.

Čas je torej, da vaš Ford SVT Raptor poje še malo žgancev. Serije predelanih terencev bo omejena na 50 primerkov, za nadgradnjo pa bo treba odšteti preračunanih 43 tisoč evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.shelbyamerican.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Opel Manta GSe ElektroMOD: najsodobnejša Oplova klasika v električni izvedbi