Foto utrinki Rio 2016 – otvoritvena slovesnost

Rio 2016: otvoritvena slovesnost

Olimpijske igre so uradno odprte! Danes ponoči so se v Riu de Janeiru tudi uradno začele 28. olimpijske igre. Za nami je spektakularen šov, katerega del je bila tudi slovenska reprezentanca, ki se je z Vasilijem Žbogarjem na čelu ponosno sprehodila po stadionu Maracana. Oglejte si nekaj fantastičnih utrinkov s slavnostne otvoritve poletnih olimpijskih iger 2016.

Ob 2.30 uri je na stadion Maracana, kjer je potekala otvoritvena slovesnost 28. olimpijskih iger Rio 2016, slovensko zastavo prinesel Vasilij Žbogar in za sabo pripeljal tudi četico slovenskih olimpijcev, ki se je sprehodila pred 60.000-glavo množico kot 67. država po vrsti od skupno 207.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljše otvoritvene slovesnosti na olimpijskih igrah vseh časov

Slovenska olimpijska reprezentanca.
Slovenska olimpijska reprezentanca.

Olimpijski ogenj je prižgal nekdanji brazilski maratonec Vanderlei Cordeiro de Lima – ta, ki je bil na olimpijskih igrah v Atenah na poti k zlati medalji, a ga je malo pred ciljem nato napadel irski duhovnik Neil Horan – ki je vskočil namesto legendarnega nogometaša Peleja, ki se je moral tej časti odpovedati zaradi nedavne operacije kolka.

S prižigom ognja so se olimpijske igre Rio 2016 uradno odprle.
S prižigom ognja so se olimpijske igre Rio 2016 uradno odprle.

Na stadion je ogenj sicer prinesel nekdanji teniški igralec Gustavo Kuerten, ki ga je predal košarkarici Horencii Marcari.

Rio 2016: otvoritvena slovesnost – foto utrinki

Rio 2016: otvoritvena slovesnost – video utrinki

https://www.youtube.com/watch?v=nWqDr2d5rSM

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Japonski trik za zavijanje daril si je ogledalo več kot 11 milijonov ljudi: to je najpomembnejši korak!