fbpx

Fourklor: Cirkus na mesec v KUD-u France Prešeren

Cirkus na mesec je sklop cirkuško-plesnih predstav, ki se bodo konec vsakega meseca odvijale v ljubljanskem KUD-u France Prešeren. Plesna skupina Fourklor nam bo od 30. oktobra naprej s plesom na tkanini približala galantno umetnost zračnih disciplin.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
KUD France Prešeren
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
brezplačno

Plesna skupina Fourklor je lani praznovala že dvajseti rojstni dan. Njen začetnik, koreograf Brane Potočan, je skupaj s svojimi plesalci vedno iskal nove načine izražanja, ki nikoli niso sledili že ustaljenim plesnim smernicam in gibom. Hkrati pa so se skozi vsa leta držali svoje znane smernice ‘’manj je več’’.

PREBERITE ŠE: Estetske fotografije črno-belih plesalcev na strehah Pariza

V sodelovanju z ljubljanskim KUD-om France Prešeren bodo od 30. oktobra naprej konec vsakega meseca ljudem približali umetnost cirkusa in elegantnih zračnih disciplin. V sklopu cirkuško-plesnih predstav Cirkus na mesec bo vsaka predstava zastavljena kot mozaik. Niz posameznih točk bo tvoril zaokroženo celoto, gledalci pa bomo priča plesu na tkanini, na vrvi, na visečem obroču in drugim estetskim plesno-cirkuškim točkam, s katerimi se Fourklor v zadnjem času intenzivno ukvarja.

Skupina Fourklor nam bo vsak konec meseca v KUD-u France Prešeren približala umetnost zračnih disciplin. (Foto: Peter Perunovič)
Skupina Fourklor nam bo vsak konec meseca v KUD-u France Prešeren približala umetnost zračnih disciplin. (Foto: Peter Perunovič)

30. oktobra bodo na tkanini plesali Nina Bučuk, Nina Grguraš, Lana Mihelčič, Lucija Adamič, Kristina Martinc, Rebeka Vegelj, Katja Pavlovič, Dušan Teropšič in Branko Potočan. Za glasbeno spremljavo bo skrbel Goran Završnik. Vstop na predstave Cirkus na mesec je brezplačen, seveda pa so zaželjeni prostovoljni prispevki, s katerimi bomo podprli tako delovanje KUD-a France Prešeren kot plesnih umetnikov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.kud.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!