C'est enfin cette période de l'année où les recettes de plats à la citrouille sont arrivées. Si vous ne savez toujours pas quoi préparer avec ce délicieux fruit, nous vous proposons 3 plats délicieux qui donneront bon parfum à toute la maison.
Ponavadi se recepti za jedi z bučami osredotočajo predvsem na bučno juho, pito et pire v takšnih in drugačnih oblikah, ki se v jesenskih dneh MORAJO znajti na vašem meniju, a če ste tega naveličani, vam dostavljamo sveže recepte – to so 3 recepti za jedi z bučami, zaradi katerih bo dišala cela hiša. Pa dober tek!
Recepti za jedi z bučami: 3 božanske jedi
Testenine z bučami in pršutom
INGRÉDIENTS
- 400 g sveže buče
- 350 g testenin (po vašem okusu)
- 150 g pršuta (po vašem okusu)
- 2 gousses d'ail
- huile d'olive
- 3 žlice naribanega parmezana
- sel et poivre
- Romarin
- vin blanc
PRÉPARATION
Sledite navodilom na embalaži in pripravite testenine. Narežite bučo na majhne kvadratke ter jo nato skupaj s česnom in rožmarinom na olju popražite. Dodajte sol (ne pretiravajte, ker je pršut slan) in poper. Sestavinam dodajte tudi nekaj žlic vode in jih pražite/kuhajte, dokler se buča ne zmehča. Proti koncu kuhe dodajte malo vina in počakajte, da slednje izhlapi.
Po kuhi razdelite nastalo “omako iz buč” na pol. Iz polovice naredite pire, ki ga nato združite s testeninami, drugi polovici pa dodajte še na kocke narezano slanino in vse skupaj popecite na ognju. Po praženju združite na kocke narezano bučo in slanino s preostankom paste (ki je že združena s pirejem) in po njej posujte parmezan. Dober tek!
Bučni zavitek
INGRÉDIENTS
- 275 g vlečenega testa
- 0,5 kg buče
- ½ cuillère à café de sel
- 2 oeufs
- 30 g de beurre
- 200 g skute + 2 lončka kisle smetane
PRÉPARATION
Bučo narežite na krhlje (brez semen) in jo naribajte ter posolite. Zaradi boljšega okusa jo lahko pustite stati pol ure, da se iz nje odcedi vsa odvečna tekočina, in jo nato še z rokami ožemite. V drugi skledi združite skuto, kislo smetano in sol, nato pa jim dodajte še (ožeto) bučo. V ponvi stopite maslo. Razgrnite vlečeno testo in ga premažite s stopljenim maslom. Nastalo maso enakomerno razporedite po testu, ga zavijte in po njem premažite razžvrkljano jajce. V pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, pecite zavitek približno 30–45 minut. Dober tek!
Mafini z bučami in začimbami (za Noč čarovnic)
INGRÉDIENTS
- 2 skodelici bučnega pireja
- 1 in 3/4 skodelice moke
- 1 skodelica sladkorja + ½ skodelice temnega sladkorja
- 1 cuillère à café de levure chimique
- ½ cuillère de sel
- ½ skodelica kokosovega olja
- 2 oeufs
- 1/4 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
- 1/4 cuillère à café de muscade
- 2 cuillères à café de cannelle
- 1 čajna žlička vanilijevega izvlečka
PRÉPARATION
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Moko, sladkor, sol in začimbe združite in jih dobro premešajte. V drugi posodi zmešajte jajca, bučni pire, kokosovo olje in vaniljev izvleček. Mokre sestavine dodajte k suhim sestavinam in vse dobro premešajte, da se slednje brezhibno združijo.
Maso enakomerno razdelite po 12 prostorčkih v pekaču za mafine in jo pecite 25 minut. Z zobotrebcem preverite, kdaj so mafini gotovi. Ohladite sladico in dober tek.