Si on en a marre des beignets "ordinaires" à la confiture, on s'offre pour changer de délicieux et simples beignets à la crème vanille maison.Nous vous proposons une recette excellente et facile de beignets à la crème vanille maison.
Za pusta poleg krofov z marmelado prijajo tudi odlični krofi z domačo vanilijevo kremo.
Recept: krofi z domačo vanilijevo kremo
Ingrédients pour les beignets :
- 1 kg de farine forte
- 70 g de levure fraîche
- 120 g de beurre mixé mousseux
- 7 jaunes d'œufs
- 50 ml de lait chaud
- 40 g de sucre
- 3 cuillères à soupe de rhum
- 1 sachet de sucre vanillé
- ½ cuillère à soupe de jus de citron
- ½ cuillère à café de sel
- huile
- sucre en poudre (pour saupoudrer)
EN SAVOIR PLUS: Recept: Najboljši pustni krofi
Processus:
Moko stresemo v skledo in na sredi naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas, prilijemo malo toplega mleka in dodamo žlico sladkorja. Skledo pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati približno 15 minut.
V manjšo skledo damo rumenjake, preostanek sladkorja, vanilijev sladkor, sol, limonin sok in rum. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes.
Vzhajanemu kvascu dodamo zmehčano maslo, stepene rumenjake in še malo toplega mleka ter previdno premešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo še preostalo mleko. Mešamo toliko časa, da dobimo voljno testo. Iz testa oblikujemo hlebček, posujemo z moko, pokrijemo z ogreto krpo in pustimo vzhajati vsaj 30 minut. Testo razvaljamo na pomokani površini na prst debelo in s pomočjo modelčka izrežemo manjše kroge. Te položimo na pomokano desko in pazimo, da se med seboj ne dotikajo. Olje pristavimo in segrejemo na približno 170 stopinj. Olje bo dovolj ogreto, ko se ob kuhalnici pojavijo mehurčki. Krofe previdno položimo v olje. Med pečenjem posodo pokrijemo s pokrovom. Pustimo, da se zlato zapečejo, nato jih obrnemo in počakamo, da se zapečejo še iz druge strani. Tokrat posode ne pokrivamo s pokrovko. Ocvrte krofe odcedimo na papirnatih brisačkah in posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine za domačo vanilijevo kremo:
- 4 jaunes d'œufs
- 4 blancs d'œufs
- 150 g de sucre
- 4 vrečke vanilijevega sladkorja
- 90g moke
- 600 ml de lait
Processus:
V posodi zavremo 500 ml mleka. Rumenjake, polovico sladkorja, moko in 100 ml mleka dobro premešamo in dodamo zavretemu mleku. Vztrajno mešamo in odstavimo, ko dobimo zmes, ki spominja na puding. Beljake, drugo polovico sladkorja in vanilijev sladkor stepemo v sneg in previdno vmešamo še vročemu “pudingu”. Krofe napolnimo s pomočjo brizgalke, lahko pa jih tudi prerežemo in med obe polovici namažemo vanilijevo kremo.