C'est l'heure du strudel aux noisettes maison ! Tout le monde peut le préparer avec cette recette simple ! Essayez-le, vous ne le regretterez pas !
Štrudelj oz. zavitek, kot mu tudi pravimo, velja za bolj priljubljeno domačo sladico, ki jo imajo radi tako mladi kot stari. Pravijo, da mora znati vsaka dobra gospodinja pripraviti dober rouleau de pomme, mi pa pravimo, da to velja za lešnikov štrudelj z jabolkom. Zakaj? Ker je okusen, sočen in precej lažji za pripravo.
EN SAVOIR PLUS: Recette : muffin au chocolat au Nutella
Lešnikov štrudelj bo še posebno teknil, če ga boste postregli v družbi stepene smetane.
Recept za preprost lešnikov štrudelj:
Sestavine za lešnikov štrudelj:
- 1 zavitek listnatega testa
- 120 g lešnikov
- 100 ml marelične marmelade
- 1 pomme
- 30 g de beurre
- 3 cuillères à soupe de cassonade
- 100 ml de crème douce
- 1 žlička rumove arome (po želji)
- sucre glace
Postopek priprave lešnikovega štrudlja:
Najprej zmeljemo lešnike, ki jim dodamo sladkor, stopljeno maslo, smetano (dve žlički prihranimo za pozneje) in rumovo aromo. Nato razvaljamo listnato testo ter ga premažemo z marmelado. Nanj razmažemo še lešnikovo zmes. Daljša konca testa prepognemo do sredine, kar ponovimo še dvakrat. Testo prestavimo v pravokoten pekač za kolače, obložen s peki papirjem. Nato jabolko razrežemo na četrtine, jih očistimo, četrtine razrežemo na tri krhlje, te pokapamo z malo smetane in končno razporedimo po vrhu zavitka. Na 200 stopinjah Celzija štrudelj pečemo eno uro. Predno ga razrežemo, pustimo, da se povsem ohladi in po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Pa veselo sladkanje!