Cette année, pourquoi ne pas essayer une version des beignets du Mardi Gras, avec de délicieux muffins du Mardi Gras ? La préparation est certainement plus facile et bien sûr le goût est phénoménal.
V spletni zakladnici receptov Rudolfova malca se najde cela kopica odličnih receptov, najbolj pa nas je sezoni primerno pritegnil seveda prav ta. Pustni mafini z marmelado so fenomenalna različica pustnih krofov, pripravite pa jih v manj kot uri (s pečenjem vred).
Sestavine za pustne mafine z marmelado:
- 2 oeufs
- 70 g de sucre
- 125 ml (sončničnega) olja
- le jus d'un demi citron
- 5 g vaniljevega sladkorja ali pol žličke vaniljevega ekstrakta
- 2 cuillères à soupe de rhum
- 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
- 220 g moke (poljubne)
- 1/4 žličke pecilnega praška
- 1/4 žličke sode bikarbone
- confiture d'abricots
- sucre en poudre (pour saupoudrer)
Priprava pustnih mafinov z marmelado:
Pripravimo pekač za mafine. Pečico segrejemo na 200 °C. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi posodi stepemo jajca na najvišji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo dalje vsaj 3 minute, da masa naraste. V maso dodamo olje, kislo smetano, limonin sok, rum, vaniljo in premešamo (na nižji hitrosti). V maso dodamo mešanico z moko in na kratko premešamo. Maso vlivamo v modelčke, najprej le toliko, da masa prekrije dno. Nato damo v vsako vdolbino po eno čajno žličko marmelade (za sladkosnede lahko tudi eno in pol). Nato v vdolbine vlijemo preostalo maso. Vdolbine napolnimo do 3/4, ne do vrha. Pustni mafini naj se pečejo 20 do 23 minut na 200 °C. Počakamo, da se malo ohladijo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Lahko pokusimo že tople. Pa dober tek!