fbpx

Recette : délicieux muffins du Mardi Gras à la confiture

Zakaj ne bi letos poskusili z različico pustnih krofov, s slastnimi pustnimi mafini z marmelado? Priprava je gotovo lažja, okus pa seveda fenomenalen.

V spletni zakladnici receptov Rudolfova malca se najde cela kopica odličnih receptov, najbolj pa nas je sezoni primerno pritegnil seveda prav ta. Pustni mafini z marmelado so fenomenalna različica pustnih krofov, pripravite pa jih v manj kot uri (s pečenjem vred).

Slastni pustni mafini z marmelado
Slastni pustni mafini z marmelado

Sestavine za pustne mafine z marmelado:

  • 2 oeufs
  • 70 g de sucre
  • 125 ml (sončničnega) olja
  • le jus d'un demi citron
  • 5 g vaniljevega sladkorja ali pol žličke vaniljevega ekstrakta
  • 2 cuillères à soupe de rhum
  • 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
  • 220 g moke (poljubne)
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • confiture d'abricots
  • sucre en poudre (pour saupoudrer)

Priprava pustnih mafinov z marmelado:

Pripravimo pekač za mafine. Pečico segrejemo na 200 °C. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi posodi stepemo jajca na najvišji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo dalje vsaj 3 minute, da masa naraste. V maso dodamo olje, kislo smetano, limonin sok, rum, vaniljo in premešamo (na nižji hitrosti). V maso dodamo mešanico z moko in na kratko premešamo. Maso vlivamo v modelčke, najprej le toliko, da masa prekrije dno. Nato damo v vsako vdolbino po eno čajno žličko marmelade (za sladkosnede lahko tudi eno in pol). Nato v vdolbine vlijemo preostalo maso. Vdolbine napolnimo do 3/4, ne do vrha. Pustni mafini naj se pečejo 20 do 23 minut na 200 °C. Počakamo, da se malo ohladijo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Lahko pokusimo že tople. Pa dober tek!

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.