Le chocolat Milka est l'un des chocolats les plus populaires au monde. Et si vous essayez cette recette de gâteau Milka, la prochaine fois vous ne vous laisserez pas tenter par des morceaux de Milka, mais plutôt des morceaux de béton !
Kaj je še boljše kot čokolade Milka? Torta Milka, valda! Ne le, da torta vsebuje Milko, izdelava vam bo vzela zelo malo časa (moins d'une demi-heure efektivnega dela), pa še peči vam je ne bo treba!
INGRÉDIENTS
- 300 g mlečne čokolade Milka
- 100 g bele čokolade Milka
- 1 litre de lait
- 3 vaniljevi pudingi
- 8 do 10 žlic rjavega sladkorja
- 500 ml de crème douce
- 200 g keksov (Petit Beurre)
PRÉPARATION
Najprej v 2 dcl mleka umešamo sladkor in pudinge. Preostanek mleka zlijemo v ponev in pristavimo na srednji ogenj ter počakamo, da mleko zavre. Dodamo mešanico s pudingom in mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Kremo nato razdelim na polovico. Prvi dodamo stopljeno mlečno, drugi pa stopljeno belo čokolado. Premešamo in pustimo, da se ohladita. V vmesnem času stepemo smetano in jo četrt dodamo vsaki čokoladni mešanici ter zmešamo. Na dno pekača/modela za torto položimo zmehčane kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleku. Nato najprej nanesemo svetlo kremo, sledi pa še temna. Zaključimo s preostankom smetane. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, čisto za konec pa jo lahko okrasimo še z naribano čokolado ali kako drugače. Pa dober tek!
Postopek priprave si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku.