C'est le gâteau le plus tendance de l'année... et nous avons la recette ! Admettez-le, ça a vraiment l'air génial, n'est-ce pas?
Za novi trend je zaslužna Adi Klinghofer iz Izraela, ki poleg teh tort ustvarja še druge odlične stvari. Čeprav deluje zelo zapleteno, je pravzaprav zelo preprosta.
Sestavine za torto leta:
Pour la pâte :
- 1 oeuf
- 115 g sladkorja
- pincée de sel
- 55 g medu
- 60 g de beurre
- 25 g mleka
- 330 g gladke moke
- 1 cuillère à soupe de levure chimique
Pour la crème :
- 6 jaunes d'œufs
- 1 litre de lait
- 240 g sladkorja
- 60 g gladke moke
- 60 g gustina
- 90 g de beurre
- strok vanilje
- 250 g de fromage mascarpone
- 400 g de crème douce
Priprava torte leta:
Zmešajte jajce, sladkor, sol, med, maslo in mleko in segrejte, da se sladkor stopi. Primešajte moko s pecilnim praškom in dobro premešajte. Testo razdelite na 2 enaka dela. Prislonite želeno črko ali številko, ki ste jo naredili iz kartona in s pomočjo ostrega rezila izrežite črko/številko. Enako naredite z drugim delom testa. Pecite na 160 stopinj 10 minut.
Semena vanilje dajte v mleko in ga segrejte (naj bo vroče, a naj ne zavre). Rumenjake nad ognjem penasto umešajte s sladkorjem. Dodajte moko in gustin. Temu dodajte še polovico vročega mleka in neprestano mešajte. Odstavite z ognja in v vročo kremo dodajte maslo. Vročo kremo prelijte v drugo posodo in prekrijte s prozorno folijo tik ob površini kreme. Pustite, da se krema na sobni temperature ohladi. V ohlajeno kremo z električnim mešalnikom vmešajte sir maskarpone in z lopatico vmešajte stepeno sladko smetano. Napolnite brizgo in z manjšimi brizgi prekrijte številko. Pokrijte jo z drugim delom testa in še to. Dodatno lahko torto okrasite po želji. Pa dober tek.
Pripravo torte leta si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku: