fbpx

Furoshiki: japonska metoda zavijanja daril brz ovojnega papirja

Trajnostno zavijanje daril

Foto: envato

Ta tradicionalni japonski načinom zavijanja daril je popolnoma okolju prijazen in ne zahteva ovojnega papirja. "Furoshiki" v japonščini pomeni zavijalno blago - in točno to potrebujete za najbolj posebna božična darila.

Ideja izvira iz 17. stoletja, ko so stari Japonci s to tehniko zavijali svoje stvari v javnih kopališčih, da se ne bi pomešale s stvarmi drugih. Za to so uporabili ‘furoshiki’, brisačam podobne kopalne krpe iz drugačnega materiala.

V času največjega izobilja v letu, lahko živite tudi trajnostno. Da po zavijanju daril ne boste zavrgli kupa neporabljenega okrasnega papirja, letos preizkusite domiselno metodo zavijanja daril furošiki.

Posebnost te tradicionalne japonske metode je, da namesto ovojnega papirja uporablja kose tekstila, bodisi cunje, prte ali stara oblačila – na neverjetno kreativen in poseben način.

Zavijanje je oprqavljeno v trenutku in ne zahteva lepilnih trakov, pentljic in podobno, tako da lahko oseba, ki ste ji dali darilo, svoj furošiki ponovno uporabi za drugo darilo in hkrati naredi nekaj dobrega za okolje.

Če želite, da je vaše darilo še bolj osebno, lahko svoje blago poslikate z barvami za tekstil ali akrilnimi barvami. Oživite jih z božičnimi motivi, napisi in različnimi vzorci.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!