Garden Bridge: Most z vrtovi, ki bo spremenil podobo Londona

Malo je takih arhitekturnih posegov, ki bi povsem spremenili podobo mesta. Projekt ‘Garden Bridge’ bo čez reko Temzo zasadil čudovite vrtove, ki ne le da bodo mestu vdahnil svežino, temveč bo s svojo zeleno oazo povsem spremenil podobo Londona.

Načrt, da bi preko reke Temze zgradili most z vrtovi, je dobil zeleno luč za uresničitev. Garden Bridge, ki ga imenujejo tudi najdražja brv na svetu, bo lociran na območju Temple in bo vseboval preko 270 dreves, rastlin in trav. Idejo za zeleno brv je zasnovala igralka in aktivistka Joanna Lumley, skupaj z oblikovalcem Thomasom Heatherwickom. Projekt, ocenjen na kar 175 milijonov Britanskih funtov, nameravajo uresničiti do leta 2018, ko se bodo čezenj lahko sprehodili prvi pešci.

Obstaja upanje, da bo most, ki ga je zasnoval Heatherwick Studio, pomagal zmanjšati zastoje in povečati pretok pešcev čez reko. V projekt Garden Bridge sta vključeni tudi Agencija za okolje in organizacija Natural England, ki bosta poskrbeli za zaščito in ekosistem reke. In čeprav nekateri kritiki pravijo, da bo most povsem zakril pogled na katedralo sv. Pavla in nekatere druge znamenitosti Londona, si lahko takih projektov želimo tudi v drugih metropolah.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.gardenbridgetrust.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
12 montažnih hiš, za katere si boš želel, da bi jih lahko TAKOJ kupil