fbpx

Glasbeni sledni pes

Ali SoundHound v izvirniku. Aplikacija za mobilne telefone, ki jih poganja OS Android, je podobna, če ne celo enaka kot veliko bolj priljubljena, a zato delno plačljiva aplikacija Shazam. SoundHound prepozna glasbo zgolj na podlagi nekaj taktov, ki jih sliši na primer iz radijskega sprejemnika ali katerega drugega glasbenega ...

Ali SoundHound v izvirniku. Aplikacija za mobilne telefone, ki jih poganja OS Android, je podobna, če ne celo enaka kot veliko bolj priljubljena, a zato delno plačljiva aplikacija Shazam. SoundHound prepozna glasbo zgolj na podlagi nekaj taktov, ki jih sliši na primer iz radijskega sprejemnika ali katerega drugega glasbenega predvajalnika. Za določitev skladbe so dovolj že štiri sekunde poslušanja. Melodijo lahko v telefon zapojemo ali zamrmramo tudi sami. Ob iskani skladbi nam aplikacija poleg ostalih osnovnih podatkov prikaže tudi besedilo pesmi. V kolikor vemo, za katerega izvajalca gre, pa je dovolj, da izbrano ime zgolj izgovorimo in, izvolite, SoundHound poišče njegove pesmi. Kdo pravi, da dobre stvari niso ugodne ali celo zastonj?

Na voljo na market.android.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.