Google Photos ponuja neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov

Do neskončnosti in naprej - Google Photos

V časih, ko zajemamo fotografije in videoposnetke kot nori in to v visokih ločljivostih, se nam hitro zgodi, da nam zmanjka razpoložljivega prostora na pomnilniku mobilne naprave, saj so ti prostorsko izjemno požrešni in pametni telefoni ali tablice hitro pokajo po šivih. Zato se zatekamo k oblačnim storitvam, kjer pa tudi brezplačni prostor hitro presahne. Google tovrstne težave z aplikacijo Google Photos pošilja na smetišče zgodovine, saj ta ponuja neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov.

Digitalni fotoaparati in kamere na pametnih telefonih in tablicah so čudovita stvar, a nam nič ne pomagajo, če posnetkov nimamo kam shraniti. In čeprav shranjevanje v oblak, kot zasilni izhod ni novost, kot tudi ne samodejno shranjevanje varnostnih kopij fotografij in videoposnetkov, pa Google z aplikacijo Google Photos poleg naštetega ponuja še neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov. V čem je ”keč” boste vprašali?

Do neskončnosti in naprej - Google Photos
Do neskončnosti in naprej – Google Photos

Ga ni. Novost (da novost, čeprav vam je ime Google Photos morda že znano iz Google+, a se je zdaj osamosvojil in postal samostojna aplikacija) je na voljo tako za pripadnike Android kot iOS tabora, edina omejitve pa je ločljivost, ki za fotografije ne sme preseči 16 milijonov slikovnih točk, za posnetke pa 1920 x 1080 slikovnih točk oziroma izraženo v GB datoteke, 15 GB.

PREBERITE ŠE: Googlov projekt Soli – To ni pametna naprava. To si ti!

Tu pa je še nekaj zaradi česa Google Photos štrli od konkurence. Zaradi neverjetne sposobnosti prepoznavanja objektov na posnetkih- razbere ljudi, kraje, predmete,…- nam predhodno ni treba označevati vsakega posebej, da bi ji lahko kasneje lažje našli. Poleg tega omogoča tudi preprosto deljenje vsebin via družbenih omrežij, e-pošte (kot povezava) in povezave Bluetooth, ter urejanje vsebin. Globoko priporočamo, pa ne samo, ker je brezplačno.
https://youtu.be/ydBjsZnHrwM

Dodatne Informacije

Več informacij:
plus.google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!