fbpx

Haiku Stairs: stopnice do nebes na Havajih

Na Havajih vas čakajo prave stopnice do nebes. Ne verjamete? Preverite.

Ena od najbolj epskih pohodniških poti na Havajih, znana tudi kot Haiku Stairs, slovi po čudovitem razgledu pa tudi po tem, da je nezakonita. Poleg tega, da gre za zelo strmo potko, jo je leta 2015 poškodovala nevihta. A stopnice do nebes ostajajo priljubljena destinacija med domačini in turisti.
https://www.instagram.com/p/BWwuvUTHzzo/
Stopnice do nebes, kot ljudje radi imenujejo to pohodniško pot, je popolnoma primeren vzdevek. Z vrha lahko namreč opazujete neverjetni otok Oahu in vrhove, ki silijo skozi meglice ter oblačke. Skoraj navpične stopnice, ki se končajo pri vrhu Pu’u Keahi a Kahoe, segajo do višine več kot 762 metrov. Zgrajene so bile leta 1943, šele leta 1987 pa so jih označili za nezakonite in javnosti ‘prepovedali’ vzpon po njih. A glede na Instagram je še vedno videti, da se ljudje še vedno vsak dan vzpenjajo do nebes.

View this post on Instagram

Warrior 3 on top of H3.

A post shared by Linda Duling (@leenda_marie) on


https://www.instagram.com/p/BWvvZ-NjkI_/


https://www.instagram.com/p/BW5iWI8hrpn/

View this post on Instagram

Descending from heaven

A post shared by Linda Duling (@leenda_marie) on


https://www.instagram.com/p/BW6XdU2DEoS/

View this post on Instagram

One of Oahu's most iconic views: the stairway to heaven.

A post shared by Andy (@andybottphoto) on

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.