Hervis s projektom večkanalne prodaje širi svoj uspešen poslovni model

Največji slovenski trgovec s športno opremo povezuje spletno in klasično prodajo.

Hervis je predstavil projekt večkanalne prodaje (t. i. cross-channeling), ki združuje spletno in klasično prodajo v trgovinah. S tem pomembnim strateškim korakom povezovanja in prepletanja različnih nakupovalnih kanalov se največji slovenski trgovec s športno opremo odziva na vse večjo priljubljenost spletnega nakupovanja. Kupcem, ki lahko odslej izkoristijo vse prednosti različnih dimenzij nakupovanja, tako Hervis nudi možnost novega, edinstvenega načina nakupovanja, ki ga označuje tudi slogan projekta »More ways to shop« (Več možnosti nakupovanja).

 

Projekt večkanalne prodaje zagotavlja podjetju, da bodo tudi njegove poslovalnice v manjših krajih s povezovanjem s spletno trgovino pridobile celoten nabor izdelkov in velikostnih številk. Hervis je novost predstavil v celotni regiji CEE. Kupcem bo tovrstni nakupovalni način, ki prinaša številne prednosti, tako poleg v Sloveniji na voljo tudi na Češkem in Madžarskem, v Avstriji pa jim je že od pomladi. Prek spleta naročeno blago bo mogoče prevzeti na domu ali v najbližji Hervisovi poslovalnici in če bo potrebna zamenjava kupljenega blaga, bo le-to mogoče storiti nemudoma na kraju samem. Poleg tega bo mogoče izdelke preizkusiti v fizični trgovini ter jih nato s pomočjo kod QR ob izdelkih in na podlagi svetovanja prodajalcev naročiti v Hervisovi spletni trgovini.

foto: Grega Wernig

Dodatne Informacije

Več informacij na:

www.hervis.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hoja in hujšanje: kaj se zgodi, če hodite le 30 minut na dan?