fbpx

Tijekom cijele godine: uglavnom veganska kuharica s farme iz Koruške

Vse leto

Autorica kulinarskog bloga Uglašena kuhinja, Zulejka Javeršek, u inspirativnoj kuharici Vse leto sakupila je uglavnom veganske recepte, koji su nastali u idiličnom okruženju jednog seoskog gospodarstva u Koruškoj. Cjelogodišnja kuharica savršen je poklon, a posebno će je cijeniti svi oni koji u svojim kulinarskim aktivnostima vole ostati vjerni lokalnom i sezonskom, a pritom nastoje uključiti što više namirnica biljnog podrijetla. njihovu prehranu.

Osnovne informacije
Marka
Model
Uglašena kuhinja
Cijena
24,95 €

Zulejka Javeršek, autorica bloga Uglašena kuhinja, unutra je pretežno veganski kuharski knjigi Vse leto zbrala svoje recepte, ki so nastajali v idiličnem okolju kmetije na Koroškem. Vsi recepti temeljijo na samooskrbi domačega vrta in na živilih rastlinskega izvora, navdihuje pa jih slovenska kulinarična tradicija.

Paradižnikova solata
Paradižnikova solata

Za vse, ki bi radi ostali zvesti lokalnemu, hkrati pa bi v svojo prehrano želeli uvrstiti več hrane rastlinskega izvora, bo knjiga Vse leto nepogrešljiva opora pri snovanju jedilnikov. Recepti so sezonski, razvrščeni po letnih časih – od pomladne koprivne pite od poletnih bučk, jesenskega makovega jabolčnega kolača ali zimskega pirinega narastka; po Zulejkini knjigi bomo kuhali, ob veznih besedilih pa uživali.

Bučni kolač
Bučni kolač

ČITAJ VIŠE: Toplo preporučam: najbolja slovenska kuharica?

O avtorici

Zulejka se je rodila v Kopru, potem pa so jo odpeljali na hribček blizu Umaga, kjer se je najraje igrala s punčkami, pomagala mami pri mešenju kruha in hotela, da ji še enkrat preberejo Povodnega moža. Malo jo hodila v hrvaško šolo, kjer se je naučila brati in pisati, potem pa v slovensko, kjer je namesto križank reševala delovni zvezek za slovenščino. Po meglenem adolescentnem obdobju, preživetem na piranski gimnaziji, se je vpisala na sanjski študij primerjalne književnosti in sociologije kulture v Ljubljani, kjer je srečala veliko sorodnih duš, na treningu aikida pa še več, med njimi tisto odločilno, ki je zdaj njen zaročenec Tadej. Ko sta pretehtala pluse in minuse življenja v Ljubljani ali na Koroškem, sta se odločila za slednjo, kjer živita zdaj, da lahko svoji hčerki postavita na travo in sneg, s pomočjo razširjene družine na kmetiji Zvonik pa pridelujeta hrano za ljudi. Kadar ne brklja po kuhinji, trenira aikido, gleda risanke, bere slikanice in včasih celo knjige.

Više informacija

Više informacija:
www.kulkul.si
www.uglasena-kuhinja.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.