fbpx

Huawei Mate 50 Pro mobilno fotografijo pelje v novo dobo

S pametnimi telefoni nenehno dokumentiramo nepozabne trenutke. Zato ni nič čudnega, da izdelovalci tekmujejo, kdo bo ponudil več pik na tipalu, širše vidno polje in boljše nočne fotografije. Glede na zadnje predstavitve novosti se zdi, da so že dosegli vrhunec tehnološkega razvoja. So ga?

Številna podjetja se trudijo premikati meje mobilne fotografije, a zaradi ogromno izkušenj in tehničnega znanja to največkrat uspe samo Huaweiu. To nenazadnje dokazujejo inovacije preteklega desetletja, na primer integracija monokromatske in barvne kamere v sistem dveh kamer, uporaba umetne inteligence med fotografiranjem in vgradnja periskopskega objektiva kamere z optično povečavo. Huawei seveda ne namerava spati na lovorikah. Novi vodilni pametni telefon Huawei Mate 50 Pro zato ponovno postavlja nov, višji mejnik, česa je sposobna mobilna fotografija.

Novi pametni telefon nudi vrhunsko kamero Ultra Aperture s 50-milijonskim tipalom z barvnim filtrom RYYB z do 40-odstotno povečano občutljivostjo na svetlobo in 10-stopenjsko nastavljivo zaslonko s ključnim napredkom optičnega sistema, mehanske strukture ter tehnologije zajema in obdelave fotografij. S tehnologijo XD Fusion Pro in računalniško optiko presega fizikalne omejitve in zagotavlja kakovost skoraj na ravni zrcalnorefleksnih fotoaparatov (DSRL), ko gre za zajem podrobnosti in učinek zamegljenega ozadja.

Prva 10-stopenjska fizična nastavljiva zaslonka za prilagodljivo globinsko ostrino

Zaslonka je ključni dejavnik fotografiranja, saj omogoča, da se sami odločimo, koliko svetlobe bo prek leč objektiva doseglo fotografsko tipalo. Obenem je še neposredno povezana z globinsko ostrino fotografij oziroma ravnijo bolj ali manj zamegljenega ozadja.

Vodilni pametni telefon Huawei Mate 50 Pro je prvi s sistemom leč, ki omogočajo 10-stopenjsko nastavljivo fizično zaslonko, kar predstavlja kvantni preskok v optični zasnovi kamer pametnih telefonov. V profesionalnem fotografskem načinu s spreminjanjem vrednosti vplivamo na odpiranje in zapiranje zaslonke na intervalu med f/1.4 in f/4.0. S tem pa na prijetno zamegljeno ozadje portretne fotografije ali večje področje izostritve med fotografiranjem panorame.

Za večino bo uporabnejši samodejni fotografski način, kjer bo pametni telefon izbiral med 4 vrednostmi zaslonke za uravnoteženo osvetlitev in jasnost podrobnosti. Še posebej to pride do izraza na glasbenem koncertu, kjer svetlobni pogoji niso vedno popolni, a bi vseeno radi ujeli sanjski nastop najljubšega izvajalca.

Perfektne fotografije v nočnih razmerah

50-milijonska glavna kamera pametnega telefona Huawei Mate 50 Pro se ponaša z izredno občutljivostjo na svetlobo, kar je zasluga izredne zaslonke f/1.4 in barvnega filtra RYYB, pri katerem so zelene pike zamenjane z rumenimi. Brezhibno ohranjanje svetlobe in kontrasta pa zagotovi slikovni mehanizem XD Fusion Pro. Po zaslugi strojne in programske opreme, s katero se ponaša nov pametni telefon, nikdar ne boste zamudili popolnega trenutka, ne glede na razmere.

Še posebej pa očara z brezhibnimi nočnimi urbanimi fotografijami. Njegov fotografski način »super noč« vas bo namreč popeljal globoko v temo in razkril podrobnosti, ki so skrite celo očem. Poleg tega se predogledna slika postopoma posvetli in zbistri z gladkimi prehodi, kar dodatno izboljša fotografsko izkušnjo.

Profesionalna raven zamegljenega ozadja

Po zaslugi fizično nastavljive zaslonke pametni telefon Huawei Mate 50 Pro poskrbi za zameglitev ozadja na optični ravni. Učinek je v primerjavi z drugimi kamerami, ki se v celoti zanašajo na programski algoritem učinka zameglitve, neprimerljivo bolj naraven. Objekt bolje izstopa iz okolice, meje z ozadjem so jasnejše, medtem ko so kožni odtenki gladki in naravni.

Prestavljajte si, da ste na zmenku in očarani nad lepoto osebe, ki sedi nasproti. To je priložnost, da vzamete v roke pametni telefon Huawei Mate 50 Pro in z njim posnamete popoln portret ter za večno ujamete trenutek. Ali ko ste s prijatelji in bi radi na fotografiji zajeli vse, tedaj prilagodite zaslonko, da bodo vsi na fotografiji dobro izostreni.

Razpoložljivost

Huawei Mate 50 Pro je v Sloveniji na voljo od petka, 28. oktobra, in sicer v črni in srebrni barvi z ohišjem iz utrjenega stekla po priporočeni ceni 1299 evrov.

Poleg telefona Mate 50 Pro sta novost v Huaweievi ponudbi tudi telefona srednjega razreda Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro. Oba se ponašata z impresivno ultra širokokotno sprednjo kamero s kar 60-milijonskim slikovnim tipalom, ki lahko zajema posnetke v ločljivosti 4K. Huawei nova 10 Pro ima poleg te še 8-milijonsko portretno kamero za kristalno čiste posnetke od blizu, ki kot prva v industriji podpira 2-kratno optično in do 5-kratno digitalno povečavo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.