Hyundai i20: osvežena podoba Hyundaievega malčka

S popolnoma svežim 'obrazom' in nekaj dodatne tehnologije je Hyundai i20 popolnoma nared za modelno leto 2018. Trenutna generacija je na trgu od leta 2014, kar pomeni, da je že napočil čas za pomladitev.

Prvo, kar opazimo, je, da ima Hyundai i20 povsem nov prednji del. Medtem ko smo vajeni običajnih prenov, pri katerih so popravki zgolj kozmetični in skorajda neopazni, so se pri Hyundaiu odločili za temeljitejšo prenovo. V primerjavi z odhajajočim modelom je razlika še kako očitna, novinec pa je dobil bolj drzno in modernejšo podobo. Prenovljeni i20 bo na voljo v treh različicah, in sicer s tremi ali petimi vrati in tako imenovani različici Active. Slednja dva sta bila deležna največje prenove, saj imata novo prednjo masko in spremenjene zadnje žaromete in odbijač. Na voljo so nova 15- in 16-palčna platišča, kakor tudi 10 različnih barv, od katerih so 3 nove. Omenimo lahko še črno streho in posledično možnost dvobarvne karoserije.

Pomlajeni videz in nove barvne kombinacije je mogoče najti tudi v notranjosti avtomobila. Poleg kozmetičnih sprememb so se Hyundaievi inženirji dlje časa zadržali pri tehnologiji. i20 ima zdaj 7-palčni info-telematski zaslon s podporo Apple CarPlaya in Android Auta. Na voljo imamo najnovejšo tehnologijo Hyundai SmartSense, med katero sodi opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo pred naletom, pomočnik za ohranjanje voznega pasu, opozorilo pred utrujenostjo voznika in samodejno prilagajanje dolgih in zasenčenih luči.

Vse različice bodo imele na voljo litrski turbo bencinski motor s 100 konjskimi močmi in 5-stopenjski ročni menjalnik. Če boste izbrali različico s 6-stopenjskim menjalnikom, bo imel isti motor 118 konjskih moči. Prvič bo na voljo tudi 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. Na izbiro bo še 1,2-litrski bencinski motor s 73 konjskimi močmi in 1,4-litrski bencinski motor s 100 konjskimi močmi. Vsi motorji bodo imeli sistem start-stop.

Osveženi malček je s prenovo postal še bolj simpatičen in ga bomo čez nekaj mesecev že lahko občudovali na naših cestah. Govori se tudi o ‘napiljeni’ različici i20 N, a so to v tem trenutku le govorice, mi pa nestrpno pričakujemo več uradnih informacij Hyundaia.

Galerija slik: Hyundai i20

Dodatne Informacije

Več informacij:
hyundai.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!