fbpx

Icehotel 2016: ledeni hotel na Laponskem 26-ič odprl vrata

Icehotel 2016

Ledeni hotel na Laponskem je spet odprl svoja vrata. Icehotel, ki leži v vasici Jukkasjärvi in ga vsako leto izrezljajo in postavijo na novo, v sezoni 2015/16 ponuja tudi 19 edinstvenih suit, ki jih je zasnovala kopica različnih umetnikov in oblikovalcev. Hotel iz snega in ledu goste sprejema od 11. decembra 2015 in bo stal, dokler se ne stopi.

Icehotel je največji ledeni hotel na svetu. Leži v vasi Jukkasjärvi na Švedskem in vsako leto ob standardni hotelski ponudbi ponuja tudi edinstvene sobe. 26. različica se tako baha z 19 unikatnimi suitami, ki so jih izdelali avtorji z vsega sveta. Od švedskega umetnika, ki je v sobo posadil ogromnega slona, do francoske ekipe, ki je sobo opremila z lokastimi oporniki.

PREBERITE ŠE: McSki: McDonald’s s smučarsko različico McDriva

Icehotel tudi letos ne razočara.
Icehotel tudi letos ne razočara.

Pri gradnji Icehotela 2016 so za 50 spalnic, kapelico in bar porabili kar 700 milijonov snežnih kep, izdelali 2500 ledenih kock, ki tehtajo dve toni, samo lestenci pa so izdelani iz 1000 ročno izklesanih ledenih kristalov. Tematsko je letošnja izdaja Icehotela, kjer lahko vsako noč opazujete severni sij, živalsko, arhitekturno in gledališko obarvana.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.