fbpx

Ideje za izlet: 6 fascinantnih avstrijskih destinacij, ki so vredne vašega obiska

Ste morda že opazili, da razne ideje za izlet v našem uredništvu stresamo kot iz rokava? Tokrat je na vrsti Avstrija. Ta spada med najlepše države v Evropi, še posebej pa je čislana med ljubitelji alpskih vasic in gorskih pustolovščin. A naša severna soseda je več kot to! Predstavljamo vam 6 čudovitih destinacij v Avstriji, ki bi jih morali obiskati vsaj enkrat v življenju.

Iščete ideje za izlet? Potem dovolite, da vam predstavimo 6 avstrijskih destinacij, v katere smo se zaljubili v našem uredništvu in so vredne vašega obiska.

Hallstatt, Salzkammergut


Majhno slikovito mesto Hallstatt, ki leži ob istoimenskem jezeru, pogosto imenujejo za eno izmed najlepših mestec v Avstriji in celo v Evropi. Poleg tega, da lahko tam uživate v plezanju, pohodništvu in čolnarjenju, lahko obiščete tudi Beinhaus (hišo kosti), ki prikazuje človeške ostanke, ki so tam zaradi pomanjkanja prostora za grobove. Čeprav morda zveni morbidno, je lahko to doživetje nekaj zelo drugačnega, zelo lepega in ponižnega. Prav tako je vredno obiskati ledene in solne jame, ki so resnično spektakularne. Do Hallstatta boste iz Ljubljane potovali dobre 3 ure.
hallstatt.net

Predarlska (Vorarlberg)


Gorska regija se ponaša s čudovito pokrajino in osupljivo arhitekturo. To je več, kot le nov kraj za raziskovanje – to je užitek za naše oči. Območje predstavlja edinstven pogled za vse pohodnike, raziskovalce ali umetnike. Pokrajine med Bodenskim jezerom in gorami so idealne za dolge sprehode – zlasti z vrhovi, ki segajo 2.000 metrov visoko. Seveda je območje polno naravnih čudes, eno bolj priljubljenih je Verwall, ki spada med največja zaščitena območja v evropskem omrežju Natura 2000. Do Predarlske je več kot z avtom več kot 600 kilometrov (skoraj 7 ur vožnje), zato vam predlagamo, da se tja odpravite na večdnevni izlet.
vorarlberg.travel

Dunaj


Avstrijska prestolnica je eno najlepših mest v Evropi. Njena bogata zgodovina se meša s sodobnim utripom mesta – ulična gledališča, balet, opera, muzikali, umetnostne galerije in razstave so tisto, kar dajo dinamiko in živahnost, s katerima se srečujemo na vsakem koraku. Na Dunaju nas čaka več cesarskih palač, osupljivi muzeji, ki gledajo na veličastne trge in seveda Hofburg, impresiven dom habsburških vladarjev. Fuzija hitrega sodobnega življenja in zgodovinske arhitekture naredi cesarski Dunaj resnično spektakularno mesto. 9. leto zapored pa je tudi najboljše mesto za življenje glede na raziskavo, ki jo opravljajo pri Mercerju. Iz Ljubljane boste z avtom do Dunaja potrebovali okoli 3 ure in pol.
wien.info

Alpbach, Tirolska


Alpbach je bil razglašen za najlepšo vasico v Avstriji in res ni težko razumeti, zakaj. Ljubka tradicionalna alpska vasica se nahaja med veličastnim gorovjem in je v zimskem času popolno izhodišče do smučarskih prog. Polna je slikovitih lesenih kmečkih hiš, pašnikov z govedom in domačinov, ki so mojstri v tradicionalnih obrteh. Če bi radi izkusili avstrijsko življenje nekoč in uživali v vasici, kjer se čas ustavi, potem je Alpbach popolna izbira. Ker je od Ljubljane oddaljen dobre 4 ure, vam predlagamo, da se tudi tukaj ustavite na večdnevnem izletu.
alpbachtal.at

Gradec


Gradec je drugo največje mesto v Avstriji, čeprav morda na prvi pogled ni videti tako. Gre namreč za zelo umirjeno mesto, preplavljeno s čudovito arhitekturo in mladostniškim duhom. Je živahen umetniški center, ki se odlično prilega renesančnim dvoriščem in baročnim palačam. Zahvaljujoč velikemu številu študentov, je nočno življenje v Gradcu v razcvetu. Če ne spadate med umetnike ali žurerje, potem se Gradec splača obiskati že vsaj zaradi vrtov palače Eggenberg, kjer se boste lahko sprostili med bahavimi pavi. Z avtom boste od Ljubljane do Gradca rabili nekje 2 uri.
graztourismus.at

Grad Ostrovica, Launsdorf, Avstrijska Koroška


Mnogi menijo, da gre za najbolj impresiven srednjeveški grad v Avstriji, in to z razlogom. Ta namreč stoji na 160 metrov visoki dolomitski skali, zaradi česar je videti kot iz pravljice. Med veliko nočjo in oktobrom (letos bo grad odprti od 1. aprila do 31. oktobra) so določeni deli gradu odprti za obiskovalce, vstop pa je dovoljen tudi psom. Še preden pa ti vstopijo v grad, se lahko sprehodijo po 620 metrov dolgi potki, skozi 14 zanimivih utrjenih vrat. Karta za odrasle je 15 evrov, za otrok od 6 do 15 let pa 8 evrov. Do gradu boste z avtomobilom iz Ljubljane rabili uro in pol.
burg-hochosterwitz.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!