Iguana Commuter: jahta, ki se zapelje tudi na kopno

Iguana Commuter

Francoska ladjedelnica Iguana je odgovorna za to sila nenavadno amfibijsko jahto. Jahta Commuter se namreč lahko poda tudi na kopno in se tam udobno parkira.

Iguana Commuter je 9,2 metra dolga luksuzna jahta, ki se kot dvoživka lahko poda tudi na kopno. Opremljena je z zasloni na dotik, udobnimi sedeži, ki ublažijo udarce valov, in premično streho, ki se lahko dvigne, da spusti veter prek vetrobranskega stekla, ali se spusti in popolnoma zaščiti kabino pred vetrom. Med drugim lahko lestev za v vodo upravljate s pomočjo pametnega telefona. Trup v obliki črke V je namenjen premagovanju valov, z dvema motorjem na zadku, ki imata po 200 konjskih moči, pa Commuter na vodi doseže hitrost 40 vozlov.

Posebnost Iguana Commuterja je v njegovih skoraj tankovskih gosenicah. Te se s pritiskom na gumb spustijo iz trupa in spremenijo jahto v amfibijsko vozilo, ki lahko vozi po plažah in kopnem. Gosenic ne bo ustavila niti mivka ali zelo droben pesek. Pogonski sistem gosenic je narejen iz aluminija, karbonskih vlaken in nerjavečega jekla. Gosenice lahko poganja elektromotor ali motor na notranje zgorevanje.

PREBERITE ŠE: SPEKTAKULARNA JAHTA KENA FREIVOKHA

Ladjedelnica iz Normandije omogoča kupcem personalizacijo njihovega Commuterja in jim na izbiro ponuja različne materiale za površine, oblazinjenja in ekskluzivne barve trupa, ki so lahko sandalovina, črna polnoč, zlata, barva severnega sija, kraljevska noč ali aluminijasto bela. Poleg tega je Commuter na voljo v dveh različicah. Različica Limo ima 6, v smeri vožnje nameščenih sedežev, ki so odporni na udarce valov in imajo sedišče narejeno iz spominske pene. Različica Sport je namenjena tistim največjim užitkarjem, ki si želijo manjše luksuzne kabine, udobno sončenje na palubi, za piko na i pa še hladilnik za shranjevanje kulinaričnih dobrot.

Galerija slik: Iguana Commuter

Dodatne Informacije

Več informacij:
iguana-yachts.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!